Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τα hedge funds ξεκίνησαν νέα επίθεση κατά του ευρώ


Στόχος των διεθνών κερδοσκόπων γίνεται το ευρώ αυτή τη φορά μέσω της Ιταλίας που πλέον θεωρείται ο νέος αδύναμος κρίκος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος μετά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα στοιχήματα εις
βάρος του ευρώ και της Ιταλίας έχουν ξεκινήσει με πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από τα hedge funds που είχαν πρωταγωνιστήσει στο σορτάρισμα εις βάρος της Ελλάδας να έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους.

«Ετοιμάζονται» ήταν το σχόλιο διεθνούς επενδυτή που είναι σε γνώση των αποφάσεων που λαμβάνουν τα strategical boards στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου επιλέγονται οι επόμενοι στόχοι και όπως όλα δείχνουν ο σημαντικότερος από αυτούς που έχουν επιλεγεί είναι η Ιταλία και κατ’ επέκταση η Ευρωζώνη.

Η επίθεση αναμένεται να εκδηλωθεί μέσα στο 2017 με την ιταλική οικονομία να έχει στοχοποιηθεί ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης, πολύ μεγαλύτερο από την Ελλάδα.

"Το χειρότερο; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα λεφτά που θα απαιτηθούν για να σωθεί η ιταλική οικονομία αν δεχθεί την επίθεση» σημειώνεται χαρακτηριστικά από όλους όσοι έχουν γνώσει της κατάστασης.

Το χειρότερο απ' όλα κατά την εφημερίδα είναι ότι οι δύο μεγάλοι παίχτες που ξεκίνησαν το σορτάρισμα έχουν τεράστια δύναμη και μπορούν να ασκήσουν ανάλογη πίεση. Στην περίπτωση της Ελλάδας ο ένας από αυτούς κέρδισε 500 εκατ. δολάρια. Η επίθεσή τους είναι μαζική, συνεχής και ανηλεής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα κομβικό σημείο των εξελίξεων θα αποτελέσουν οι χειρισμοί για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena (MPS) της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας και της αρχαιότερης στην Ευρώπη.

Στο ίδιο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται και σε ένα γεύμα του τότε Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και του επικεφαλής της J.P. Morgan James Dimon σε τρατορία της Ρώμης, όπου τελικά το αρχικό σχέδιο που είχαν δεν προχώρησε.

Καθημερινή της Κυριακής 1/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom