Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Περικοπές και στα... χιόνια,παρά την επέλαση του χιονιά! - Λευκό τοπίο και στην Αθήνα - Χάρτες με την πρόγνωση


Δεν ξέρουμε βάσει ποιας μνημονιακής διάταξης έγινε,αλλά το χιόνι που έπεσε στον Υμηττό είναι τσουρούτικο σαν το φιλοδώρημα του Τσίπρα στους συνταξιούχους!

Είναι πετσοκομένο τουλάχιστον κατά 90%,αφού το λιγοστό
χιόνι περιορίστηκε στην κορυφή του Υμηττού και σε πολύ μικρή έκταση γύρω από τις κεραίες.

Ας ελπίσουμε ότι τις δύο επόμενες ημέρες θα ρίξει περισσότερο,ώστε να δούμε και μεις μια άσπρη μέρα στις περιοχές πέριξ του Υμηττού...

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα,απ' όπου και η φωτο στην κορυφή.

Η επέλαση του χιονιά - Λευκό τοπίο και στην Αθήνα - Χάρτες με την πρόγνωση

Με τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους και ντυμένη στα... λευκά θα «αποχαιρετήσει» το 2016 η χώρα, καθώς κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με χιόνι ακόμα και μέσα στην Αθήνα.
Ο Θοδωρής Κολυδάς, υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δίνει στο Real.gr λεπτομέρειες για το σκηνικό του καιρού το 48ωρο που ακολουθεί.
Όπως αναφέρει, «πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα μας με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και τοπικά ακόμη και 9 μποφόρ.
Την Τετάρτη, αρχικά, θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος. 
Σταδιακά από το απόγευμα θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος και το βράδυ και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά.
Στην Αθήνα θα έχουμε βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια προάστια.
Στη Θεσσαλονίκη οι χιονοπτώσεις θα κρατήσουν λίγο και το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι ο πολύ ισχυρός βαρδάρης, 6 με 7 μποφόρ.
Την Πέμπτη, θα έχουμε έντονη ψυχρή εισβολή σε όλη τη χώρα, αλλά οι χιονοπτώσεις θα είναι σημαντικές από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα. 
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία ακόμη και στα κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.
Θα χιονίσει και μέσα στην Αθήνα και όχι μόνο στα ορεινά και τα βόρεια προάστια. Οι πιο έντονες χιονοπτώσεις στο Λεκανοπέδιο προσδιορίζονται το απόγευμα της Πέμπτης έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.
Τα χιόνια στην Αττική θα κρατήσουν έως και το πρωί του Σαββάτου με μειούμενη ένταση από το βράδυ της Παρασκευής και μετά. 
Η πρωτοχρονιά στην Αθήνα αναμένεται με λιακάδα και εκτιμώμενη μέγιστη θερμοκρασία τους 7 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται μόνο κρύο, χωρίς φαινόμενα το τριήμερο από Πέμπτη έως Σάββατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom