Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Ο Λουκάς Παπαδήμος πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών - Να τον χαίρεστε "πνευματικοί ταγοί" του τόπου

Αλλωστε και ως μνημονιακός πρωθυπουργός διορισμένος ήταν

Ο πνευματικός κόσμος «αναβαθμίζει» τον πρωθυπουργό του μεγάλου «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο και του καταστροφικού PSI

Τελικά σε αυτή τη χώρα όλα μπορεί να συμβούν. Τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών (της αφρόκρεμας -υποτίθεται- του πνευματικού κόσμου) δεν αρκέστηκαν να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας του «μεγάλου ναι» στο Μνημόνιο και υλοποίησε το καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ομολογιούχους PSI, αλλά τον αναβάθμισαν κιόλας κάνοντάς τον πρόεδρο για το 2017!

Ο λόγος για τον Λουκά Παπαδήμο, στον οποίον ο... Αϊ-Βασίλης έφερε ως μποναμά την υψηλή θέση, για να αποδειχτεί ότι οι «πνευματικοί άνθρωποι» της χώρας, που στην πλειονότητά τους έχουν πάθει αφωνία τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, ζουν σε άλλο κόσμο.

Ετσι ετοιμάζονται σε δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών να εγκαταστήσουν τον κ. Παπαδήμο στη θέση του προέδρου. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο θα τοποθετηθεί ως αντιπρόεδρος ο Αντώνιος Κουνάδης, πολιτικός μηχανικός και διδάκτωρ του ΕΜΠ.

Στη συνεδρία θα αναγνωστεί έκθεση του απερχόμενου προέδρου Θανάση Βαλτινού με θέμα «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2016» και ο νέος πρόεδρος Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Οικονομική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση: Η διττή πρόκληση για την οικονομική πολιτική».

Δεδομένο

Πάντως το γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, ως σήμερα αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, εξελέγη από την ολομέλεια πρόεδρος για το 2017, θεωρείται κάτι αναμενόμενο, με δεδομένο ότι είναι σύνηθες ο αντιπρόεδρος την αμέσως επόμενη χρονιά να αναβαθμίζεται.

Το μέγα ερώτημα όμως είναι ποια η ακαδημαϊκή δραστηριότητα και προσφορά του συγκεκριμένου σκληρού οικονομικού τεχνοκράτη, που τον οδήγησε στην... κορυφή. Στην περίπτωση Παπαδήμου είχε στρωθεί το χαλί με την εκλογή του από τα τακτικά μέλη της Ακαδημίας κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου του 2015 με μυστική ψηφοφορία.

Είναι απορίας άξιον ποιο ήταν το σκεπτικό αυτής της μεθόδευσης (σε δύο δόσεις) για τους Αθανάτους της Ακαδημίας Αθηνών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν απαγορέψει να γίνουν μέλη της αρκετοί διακεκριμένοι επιστήμονες που είχαν ξεχωρίσει πράγματι για το έργο και την προσφορά τους.

δημοκρατία

Σχόλιο Ζείδωρον:
Να τον χαίρεστε "πνευματικοί ταγοί" του τόπου εκεί στο δικό σας κόσμο που ζείτε,μακριά από την φτώχεια της κοινωνίας και τα καθημερινά προβλήματά της.Ευτυχώς που κανένας πλέον δεν περιμένει από σας να σώσετε τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom