Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Π.Κουρουμπλής: Καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών,δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας


«Δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ» τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ανέφερε την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018».

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ τόνισε ότι «βασίζεται σε φανταστικά αιτήματα».

«Αφήνουν τα νησιά σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Το γραφείο μου έχει κατακλυστεί από διαμαρτυρίες των περιφερειαρχών, των δημάρχων, των Επιμελητηρίων, φορέων, πολιτών.

» Οφείλει λοιπόν κανείς να αντιληφθεί ότι υπάρχουν μικρά νησιά που δεν έχουν καμία επικοινωνία και δεν διαθέτουν ούτε καν αεροδρόμιο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής όπως και στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της ΠΝΟ πριν από λίγες ημέρες επανέλαβε πως «ουδέποτε υπήρξε θέμα εξομείωσης του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών, με εκείνο των άλλων εργαζομένων και να φτάσει δηλαδή στο 45%».

Ο υπουργός τόνισε πως «από την αρχή δεν υπήρχε τέτοια διάθεση από την κυβέρνηση και ότι η συζήτηση περιορίστηκε σε ενδεχόμενη αύξηση της τάξεως μόλις του 3%», ενώ ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως ακόμα και αυτό το ποσοστό αποσύρθηκε από το τραπέζι στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν με τους θεσμούς».

«Δεν κατανοώ όμως την επιμονή και την εμμονή. Και ενώ όλοι οι φορείς ζητούν να εφαρμόσουμε το νόμο περί πλοίου ασφαλείας εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Θέλουμε μέσα από διάλογο να λυθεί το ζήτημα.

» Έστω και τώρα μετά από τόσες διαβεβαιώσεις πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μια περίοδο όπου η χώρα διέρχεται αυτή την πολύ μεγάλη κρίση και όλη η κοινωνία βρίσκεται σε δοκιμασία δεν μπορούμε να αφήνουμε τα νησιά μας έρμαια στην τύχη τους.

» Οφείλει η ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της και να επανέλθει σε μια λογική επίλυση του ζητήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι προσπάθησε μέσα από τον διάλογο να πείσει την ΠΝΟ να λυθεί η απεργία.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα επίταξης ο υπουργός απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί θεωρούμε ότι το συμφέρον και της ΠΝΟ και του ελληνικού λαού, είναι να επιλύονται τα ζητήματα με διάθεση διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom