Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Τιμή στο Φιλεκπαιδευτικό έργο του Παναιτωλικού από την Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας (φωτο & βίντεο)


Εκδήλωση στην οποία η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας τίμησε τον Παναιτωλικό, με την ευκαιρία των 90 χρόνων από την ίδρυση του, για την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά του στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην κτήριο Τράπεζας Ελλάδας), σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β’θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.



Έγινε παρουσίαση στοιχείων της ιστορίας του Παναιτωλικού από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και συγγραφέα του βιβλίου της ιστορίας του Συλλόγου μας, Αριστείδη Μπαρχαμπά.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν «Προφορικές μαρτυρίες μαθητών της Εσπερινής Σχολής Εργαζομένων Ανηλίκων Παίδων του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ.: πτυχές του ανεπίσημου αφηγήματος της πόλης και της ομάδας» από την Σπυριδούλα Πυρπύλη, Φιλόλογο, δρ. Μουσειολόγο. Προβολή αφιερώματος στον Παναιτωλικό.
Τιμήθηκαν η ΠΑΕ Παναιτωλικός, το βραβείο της οποίας το παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κος Μάκης Μπελεβώνης, ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός, το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος κος Πάνος Στεργίου και ο Σϋλλογος Παλαιμάχων, το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τάκος.

Τέλος, η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας βράβευσε τέσσερις εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού και είχαν σπουδαία προσφορά στην ομάδα και τον αθλητισμό γενικότερα. Τον Διονύση Τσάμη, που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος και στην Εθνική ομάδα, τον Γιώργο Παππά, τον Γιώργο Μανδέλλο και τον Γιάννη Νταλακούρα, που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους σε συμμετοχές στην ιστορία του Παναιτωλικού.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο φιλόλογος κος Λίνος Υφαντής, ο οποίος τόνισε ότι "οι εκπαιδευτικοί το χρωστούσαν στην πόλη να τιμήσουν το φιλεκπαιδευτικό έργο του Παναιτωλικού και αυτό έγινε έστω και 90 χρόνια μετά την ίδρυση του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom