Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Φοβούνται γενικευμένη εξέγερση μεταναστών στα νησιά - Στέλνουν εσπευσμένα τις ειδικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Η κυβέρνηση φοβάται γενικευμένη εξέγερση των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και συγκρούσεις με τους κατοίκους και ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της στέλνοντας Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια, αλλά και στη Χίο και την Κώ έχουν θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποιοα αποφάσισε να στείλει ομάδες ΟΠΚΕ στα νησιά να συνδράμουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ένας πρόσθετος λόγος είναι οι απειλές που εκτοξεύσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν για αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη μεταναστών στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του για την βίζα.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τις αρχές Δεκεμβρίου στη Χίο θα μεταβεί μια ομάδα ΟΠΚΕ που αποτελείται από 10-12 αστυνομικούς που θεωρούνται από τους πιο μάχιμους στην πάταξη της εγκληματικότητας. Οι άνδρες θα μεταβούν στο νησί με τον εξοπλισμό τους αλλά όχι και με τα τζιπ με τα οποία κινούνται στην πρωτεύουσα.

Στα νησιά θα συμπράξουν με τις τοπικές ομαδες με στόχο να υπάρχουν σε κάθε νησί τουλάχιστον δύο ομάδες που θα επιβλέπουν - μεταξύ άλλων και τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν hotspots.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση άλλων 40 αστυνομικών για να ενταχθούν στη συγκεκριμένη Ομάδα καθώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ποντάρει πολλά στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

Η Χίος θα είναι το πρώτο νησί στο οποίο θα σταλεί ομάδα ΟΠΚΕ. Αμέσως μετά εκτιμάται πώς θα σταλούν και σε άλλα νησία όπου παρατηρούνται βίαια επεισόδια από τους μετανάστες των hot spot και συγκρούσεις με τους κατοίκους.
http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom