Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μέχρι εκεί έφτασαν: Εριξαν χημικά στους συνταξιούχους! - Δήθεν οργισμένος ο Τσίπρας τα 'χωσε στον Τόσκα (φωτο & βίντεο)


- Τον γύρο του κόσμου κάνουν ήδη οι φωτογραφίες με τους ηλικιωμένους να δέχονται επίθεση με χημικά από αστυνομικούς
- Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές με άνδρες και γυναίκες μεγάλης ηλικίας να κλαίνε από τα χημικά
- Διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις και ήθελαν να δουν τον πρωθυπουργό

Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την εικόνα ηλικιωμένων συνταξιούχων να δέχονται επίθεση με χημικά από αστυνομικούς λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σκέφτονταν οι επικεφαλής της δύναμης της αστυνομίας όταν έδωσαν την εντολή αυτή. Δηλαδή να ρίξουν χημικά στους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους οι αστυνομικοί.

Η εικόνα αυτή εξόργισε σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ζητώντας του κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί! Επίσης του εξέφρασε την ενόχλησή του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 12 στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού κατά την διάρκεια πορείας συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι θέλησαν να περάσουν προς την Ηρώδου Αττικού και μάλιστα άρχισαν να ταρακουνούν μια κλούβα της αστυνομίας με την οποία είχαν αποκλεισει όπως συνηθίζουν οι αστυνομικοί τον δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία και στην κυριολεξία να κλαίνε από τα χημικά! Οι εικόνες που ακολούθησαν είναι συγκλονιστικές. Τελικά λίγο πριν τη μια το μεσημέρι διαλύθηκαν.


Οι συνταξιούχοι καταγγέλουν την κυβέρνηση πως τους κορόιδεψε και κούρεψε κι άλλο τις συντάξεις. Βασικό τους αίτημα είναι να καταργηθεί ο νόμος 4387 που οπως τονίζουν είναι "ο θάνατος του συνταξιούχου".

"Η κυβέρνηση δεν μας σέβεται και δεν σέβεται ουτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας", τονίζουν χαρακτηριστικα στο Newsit.gr.

"Πως θα ζήσουμε οταν μας κόβουν ακομη και τις επικουρικές συντάξεις; Δεν καταλαβαίνουν πως εμείς κινουμε την αγορά; Έχω δυο παιδιά άνεργα πως θα ζήσουμε", επισημαίνει ακομη ένα συνταξιούχος. "Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους δανειστές κανει την πιο βρώμικη δουλειά αυτή τη στιγμή", αναφέρει άλλος συνταξιούχος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI - REUTERS - NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom