Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κυκλώνας χτύπησε την Κρήτη: Κατέρρευσε τμήμα κτιρίου στα Χανιά - Εικόνες καταστροφής σε όλο το νησί (φωτο & βίντεο)


Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί όλη η Κρήτη, με δεκάδες προβλήματα να έχουν καταγραφεί στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Τα κυριότερα και σημαντικότερα προβλήματα ήταν ο τραυματισμός ενός ηλικιωμένου από πτώση οροφής μίας παράγκας στο Ηράκλειο, ο τραυματισμός ενός λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου και η πτώση ενός 62χρονου στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα στα Χανιά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια δυσκολεύοντας κατά πολύ την κίνηση των οχημάτων και κατέρρευσε τμήμα στην Παλιά Πόλη, στο Ρέθυμνο παρασύρθηκε από τα έντονα θαλάσσια ρεύματα ένα ιστιοφόρο ενώ στο Λασίθι έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα και αυτή την ώρα το Οροπέδιο Λασιθίου έχει καλυφθεί από πυκνή ομίχλη.

Τα προβλήματα στο νομό Ηρακλείου
Δύσκολες ώρες έζησε σήμερα το μεσημέρι ένας 78χρονος άνδρας, ο οποίος ενόσω βρισκόταν στο σπίτι του στην οδό Μηνά Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, είδε ξαφνικά τμήμα της οροφής να καταρρέει.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο ηλικιωμένος άνδρας που στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, είδε την οροφή της παράγκας στην οποία κατοικεί να καταρρέει καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, παρέσυραν ένα ντεπόζιτο νερού με αποτέλεσμα η πρόχειρη κατασκευή να μην αντέξει το βάρος του.

Αποτέλεσμα της κατάρρευσης της οροφής ήταν να τραυματιστεί ο ηλικιωμένος και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κινητοποιήθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί σε ΒΟΑΚ και επαρχιακό δίκτυο στο Ηράκλειο ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα προκλήθηκε κατολίσθηση στο Κακό Όρος που είχε ως αποτέλεσμα την σύγκρουση δύο ΙΧ οχημάτων. Παράλληλα, στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι καταγράφηκαν πολλά προβλήματα.

Το κυριότερο ήταν να κοπούν οι κάβοι στο επιβατικό πλοίο "Μαρίνα" με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός λιμενικού και την πτώση ενός 62χρονου στην θάλασσα. Ευτυχώς όλα τα προβλήματα λύθηκαν χωρίς να προκληθούν τραγικές συνέπειες.

Και στην ενδοχώρα του Ηρακλείου όμως έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα. Η Μεσσαρά έχει «πλημμυρίσει» ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Βιάννο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια.


Τα προβλήματα στο νομό Χανίων
Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει και το νομό Χανίων δημιούργησε πληθώρα προβλημάτων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά – όπως αναφέρει το zarpanews – το Νοσοκομείο Χανίων έβαζε νερά με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τοποθετούσαν κουβάδες.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΧ έχει λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα για βλάβες και πλημμύρες σε κατοικίες και φραγμένα φρεάτια στο Πανόραμα ενώ η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αρκετές αντλήσεις υδάτων. Νωρίς το απόγευμα κατέρρευσε τμήμα κτιρίου στην Παλιά Πόλη Χανίων πίσω από την οδό Μίνωος.

Όπως αναφέρει το zarpanews ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς πρόκειται για μία περιοχή με αυξημένη κίνηση.

Την ίδια ώρα δεκάδες ήταν και στα Χανιά τα τροχαία που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας με κυριότερο την παράσυρση της 55χρονης στην οδό Ακρωτηρίου. Ευτυχώς η 55χρονη δεν τραυματίστηκε σοβαρά ωστόσο χρειάστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά προβλήματα προκλήθηκαν και στην Σούδα.


Χανιά: Σε υψηλά επίπεδα η ένταση των βροχοπτώσεων σε ολόκληρο τον νομό
Προς εκτόνωση, είναι από το απόγευμα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Χανίων τις προηγούμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Χαρακτηριστικό της έντασης της βροχής, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, ήταν ότι στην περιοχή Ασκύφου Σφακίων το ύψος της βροχής έφτασε τα 176 χιλιοστά στην περιοχή των Φαλασάρνων, στα 150 χιλιοστά στην περιοχή του Βάμου, τα 117 χιλιοστά στην περιοχή Κλαδισού, της πόλης των Χανίων στα 86 χιλιοστά και στο φαράγγι της Σαμαριάς τα 78 χιλιοστά.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα, κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω καταπτώσεων χωμάτων και συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων νερού, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι κυρίως σε περιαστικές περιοχές της πόλης των Χανίων. Αργά το απόγευμα, όπως εκτιμάται λόγω της βροχής, κατέρρευσε τμήμα τοίχου παλιάς εγκαταλελειμμένης κατοικίας, σε σημείο της παλιάς πόλης των Χανίων.

Ιστιοφόρο πάλευε με τα κύματα στο… Ρέθυμνο
Ένα ιστιοφόρο πάλευε με τα κύματα σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο ενώ παρασύρθηκαν κιγκλιδώματα στην παραλιακή της πόλης.

Ατυχήματα, ομίχλη και… πλημμύρες στο Λασίθι
Από τα προβλήματα της κακοκαιρίας δεν ξέφυγε ούτε ο νομός Λασιθίου καθώς από το πρωί έχουν προκληθεί δεκάδες ατυχήματα ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Την ίδια ώρα έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις σε διάφορα τμήματα του επαρχιακού δικτύου ενώ αυτή την ώρα το Οροπέδιο Λασιθίου έχει καλυφθεί με πυκνή ομίχλη.

Παράλληλα, όπως γράφει το radiolasithi.gr, το χωριό Κεντρί – που βρίσκεται λίγο έξω από την Ιεράπετρα – αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό είναι πλημμυρισμένος ενώ το μεσημέρι υπερχείλισε στο δρόμο και το ποτάμι προς το γήπεδο του χωριού.

Πηγή: CretaPost, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom