Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Βαριές κουβέντες Κρέτσου για τους δικαστές: "Εκβιάστηκαν οι δικαστές και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί..." (βίντεο)


- Νέα ολομέτωπη επίθεση του Λευτέρη Κρέτσου εναντίον της Δικαιοσύνης
- "Εκβιάστηκαν οι δικαστές και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία" δήλωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News
- Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ
- "Επί οκτώ μήνες η κυβέρνηση υφίσταται μιντιακή τρομοκρατία"
- Τόνισε πως μπορούν να "χωρέσουν" μέχρι 6-7 HD κανάλια στο τηλεοπτικό φάσμα
- Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης


Και ο "πόλεμος" μαίνεται. Από το βράδυ της Τετάρτης, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει ανοίξει μέτωπο μεταξύ του Μαξίμου και των δικαστών και οι δημόσιες εκατέρωθεν τοποθετήσεις δείχνουν πως δεν θα κωπάσει άμεσα.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης "χτυπά" για δεύτερη φορά σε μία ημέρα. Μετά το άρθρο του, με τίτλο "Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;", που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Λευτέρης Κρέτσος έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.

Μια συνέντευξη που κινήθηκε στα πλαίσια όλων των δηλώσεων που έχει κάνει μετά την απόφαση του ΣτΕ, με κύριο χαρακτηριστικό τους υψηλότατους τόνους. Ήδη χθες, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη απόφαση "ριφιφί", ενώ στο σημερινό του άρθρο αναφέρει πως "η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ζητά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να παραμείνει θολό".

Στην συνέντευξή του, ο κ. Κρέτσος έκανε λόγο για εκβιασμό σε βάρος όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών, λέγοντας ακόμη για τους δικαστές πως "δεν είναι υπεράνω κριτικής".

Κατήγγειλε επίσης πως η "επί οκτώ μήνες η κυβέρνηση υφίσταται μιντιακή τρομοκρατία", συμπληρώνοντας πως δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

Σχετικά με τον νόμο της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε πως ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ.
Η επόμενη μέρα
Όσον αφορά στο νόμο για την "προσωρινή" λύση που έχει έτοιμο η Κυβέρνηση, σημείωσε: "Μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτπουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει δεύτερος χρόνος".

Ο Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε επίσης πως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, τονίζοντας όμως ότι "έχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης".

Επιπλέον, υπογράμμισε πως πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως, να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.

Επίθεση στη ΝΔ
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως ήδη τέσσερις φορές δεν έχει συναινέσει σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, ούτως ώστε να συσταθεί το ΕΣΡ, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Τέλος, να σημειώσουμε πως όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πόσα κανάλια "χωράνε" στο τηλεοπτικό φάσμα, απάντησε πως με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση, είναι δυνατόν να εκπέμψουν "το πολύ 6-7 HD κανάλια".

Δείτε όσα είπε ο κ. Κρέτσος στην εκπομπή "Live News" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom