Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Διατάχθηκε έρευνα για δημοσίευμα πως μέλος του ΣτΕ εκβιάζεται εξαιτίας ροζ σκανδάλου


Έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων (ποινικών και πειθαρχικών) με αφορμή διαδικτιακό δημοσίευμα για την ύπαρξη αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος εκβιάζεται όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαιτίας της εμπλοκής του σε «ροζ» σκάνδαλο διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωση- απάντηση σε όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών σήμερα το πρωί αλλά και σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το επίμαχο ζήτημα στην οποία καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ερώτηση στη Βουλή. «Καταθέτω ερώτηση, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, γιατί όπως φαίνεται από τα e-mails αυτά ο συγκεκριμένος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοούμενή του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά».

Παράλληλα ο βουλευτής ζήτησε την τοποθέτηση-απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει ο Άρειος Πάγος από μόνος του να ενεργήσει και να καθαρίσει τη θέση του. Θα έλεγα μάλιστα για έναν αντιπρόεδρο, όπως για τον εν λόγω, ότι προκύπτει πολύ μεγάλο ζήτημα, επειδή ακριβώς έχει διανύσει μια λαμπρή δικαστική καριέρα και άρα θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει δώσει εκείνος τη δική του απάντηση, καθώς δεν είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει εκείνον και το στενό του περιβάλλον» ανέφερε o κ. Νικολόπουλος.

«Μέσα από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο καλώ τον Υπουργό της Δικαιοσύνης να έρθει και να τοποθετηθεί εκείνος στη Βουλή» δήλωσε και πρόσθεσε «Έχουν περάσει αρκετές ώρες και κακώς η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί».

Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Η εξέλιξη αυτή η οποία πρόκειται να "πυροδοτήσει" το κλίμα εντός του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται ένα 24ώρο πριν την τρίτη κρίσιμη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom