Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κουρουμπλής για τα χημικά στους Συνταξιούχους: «Η Αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της»! - Ο γίγαντας Τόσκας ανέλαβε την... "πολιτική ευθύνη"!!!

...δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου και την στάση της αστυνομίας κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Μόλις το έμαθα τηλεφώνησα σε όλους τους αρμοδίους, και στον Γενικό Γραμματέα και στον Αρχηγό ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται …αλλά μέσα στις κινητοποιήσεις υπάρχουν και άλλα στοιχεία» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρχουν αυτού του είδους οι αντιδράσεις από πλευράς της Αστυνομίας» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής και κατέληξε:

«Η Αστυνομία πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της και την κάνει πιστεύω τώρα αν υπήρξε αυτό το περιστατικό θα το δούμε. Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ περιορισμένο».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη σημερινή πορεία των συνταξιούχων και έδωσε εντολή να αποαγορευθεί από δω και στο εξής η χρήση χημικών σε συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων


Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων".

Σύμφωνα με πληροροφίες είχε προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διαδήλωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας φέρνουν σε αμηχανία το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο Αλέξης Τσίπρας με τηλεφώνημά του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, όταν τα ΜΑΤ άνοιξαν «πυρ» κατά των συνταξιούχων και έριξαν δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom