Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός με Προεδρικά Διατάγματα και υπογραφή... Τσίπρα - 5 νέα υπουργεία και άλλα 6 μετονομάζονται


- Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα συνίσταται αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Τα δύο αυτά Προεδρικά Διατάγματα κρίθηκαν νόμιμα με γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
- Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα μετονομάζονται και ανασυνιστώνται έξι υπουργεία
- Γίνεται επίσης ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού
- Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος
- Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως είναι ανοιχτός ο χρόνος για τον ανασχηματισμό και η κυβέρνηση είναι έτοιμη

Αλλάζει άρδην η δομή της Κυβέρνησης με δύο Προεδρικά Διατάγματα που κρίθηκαν νόμιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στέλνουν μήνυμα αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα! Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του Πρωθυπουργού συνιστάται αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και μετονομασία υπουργείων.Τα δύο αυτά Προεδρικά Διατάγματα κρίθηκαν νόμιμα με τις υπ΄ αριθμ. 209 και 210 γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt φαίνεται πως η κα Όλγα Γεροβασίλη αποχωρεί από κυβερνητική εκπρόσωπος και τη θέση της θα λάβει ο κ. Τζανακόπουλος που είναι αυτή τη στιγμή Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Η κα Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, που σπάει σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παππάς αλλάζει υπουργείο και μεταφέρεται στο νέο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο βέβαια έχουν κοπεί οι αρμοδιότητες του Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα επίμαχα Προεδρικά Διατάγματα συνιστάται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό γενικές γραμματείες: της Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υποδοχής. Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες: α) του Ασύλου, β) της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Επιπλέον, δημιουργείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας, ανασυνιστάται το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία.

Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού και συνιστάται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, μετονομάζονται και ανασυνιστώνται έξι υπουργεία:

*Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

* Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.

* Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

* Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.

* Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

* Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom