Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

O Αλέξανδρος Βέλιος έδωσε τέλος στη ζωή του! Συγκλονίζει το ηχητικό μήνυμά του


Πρόκειται για έναν θάνατο ο οποίος είχε ήδη προαναγγελθεί από τον ίδιο αλλά συγκλονίζει και συγκινεί. Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος ο οποίος διγνώστηκε με καρκίνο εδώ και αρκετούς μήνες, έδωσε χθες τέλος στη ζωή του, με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.

"Αποφάσισα απόψε να δώσω στη ζωή μου το τέλος που μου ταιριάζει.. Έζησα με αξιοπρέπειεα. με αξιοπρέπεια αποφάσισα και να πεθάνω. Ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους που δεν τους έδωσα την ευκαρία να μου κλείσουν τα μάτια... Φεύγω πλήρης

Στη σελίδα του στο facebook:

"Από το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξανδρος Βέλιος δεν θα είναι πια μαζί μας... Εγκατέλειψε γενναία τον κόσμο τούτο, καταφεύγοντας τελικά στη λύση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας", στο σπίτι του στο Γέρακα! Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει το τελευταίο του ΑΝΤΙΟ - ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, στο Α' Νεκροταφείο".

Δες το ιδιόχειρο σημείωμά και άκουσέ τον να εξηγεί την πράξη του


Πριν λίγη ώρα τον αποχαιρέτησε η σύζυγός του Νάντια Γερολυμάτου γράφοντας στο προφίλ της: " αγάπη μου καλό σου ταξίδι θα είσαι πάντα στην καρδιά μου"...

http://www.tlife.gr

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Βέλιος

O Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στις 14-5-1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι (PARIS IV). Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο ΒΗΜΑ (1978-80). Μεταπήδησε στη ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ του Τάκη Λαμπρία, το 1980, όπου παρέμεινε ως διπλωματικός και εν συνεχεία πολιτικός συντάκτης μέχρι το 1986.

Υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ το 1987, ενώ κατόπιν ανέλαβε διευθυντής ενημέρωσης στο εμβληματικό ΚΑΝΑΛΙ 15 του Ρούσσου Κούνδουρου.

Από το 1990 ξεκίνησε να παρουσιάζει δική του εκπομπή στο τηλεοπτικό ΚΑΝΑΛΙ 29 του συγκροτήματος Κουρή, με το οποίο εξακολούθησε να συνεργάζεται σε όλες τις φάσεις της μετεξέλιξής του (ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ΑLTER). Διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, κατά τη ρηξικέλευθη 8ετή θητεία του στην προεδρία του ΣΕΒ (2006-2014).

Από το 1995 ήταν υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MICROMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ, στο πλαίσιο των οποίων εξέδωσε μεταξύ άλλων: Το ιστορικοπολιτικό δοκίμιο «Η αλληλογραφία της αυτοεξορίας Καραμανλή», μία συγκριτική μελέτη Θουκυδίδη-Μακιαβέλλι, μία μονογραφία για το φαινόμενο του βοναπαρτισμού, μία παράλληλη ανθολόγηση Δημοσθένους-Ισοκράτη, καθώς και μια πλειάδα μεταφράσεων των (Μοντεσκιέ, Πασκάλ, Ζολά, Λαφάργκ, Βαλερύ, Michault, Herault de Sechelles, Mandeville, Πεσόα κ.ά).

Το βιβλίο του «Εγώ κι ο θάνατός μου -Το δικαίωμα στην ευθανασία» εκδόθηκε στις αρχές Ιουνίου 2016, τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του και ανέδειξε ένα θέμα που παραμένει ταμπού στη χώρα μας. Ο θόρυβος που ξεσήκωσε, σε συνδυασμό με την προσωπική του άνιση μάχη, συνετέλεσε στο να εκδηλωθεί ένα απρόσμενα μεγάλο ρεύμα υποστήριξης υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας.

Σε μία από εκείνες τις γυμνές από κάθε ελπίδα νύχτες που αφιέρωσε για να αποτυπώσει την κραυγή αγωνίας στο χαρτί αυτού του βιβλίου, αυτής της τελευταίας παρακαταθήκης του, έγραφε: «Η ζωή είναι μία συλλογική πορεία, ακόμα και για τον πιο μοναχικό άνθρωπο. Ο θάνατος, αντίθετα, είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση, επιλογή και απόφαση: το δικαίωμα στο θάνατο συνιστά για μένα το πιο θεμελιώδες ίσως ανθρώπινο δικαίωμα. Σ’ αυτό αποκορυφώνονται η ατομική ελευθερία και η ελευθερία της βούλησης, ο απογαλακτισμός του ανθρώπου από κάθε - θεϊκό, κοινωνικό ή άλλον- καταναγκασμό. Γι’ αυτό ακριβώς το καταπολεμούν όλες οι εξουσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom