Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κι όμως ο Ντογιάκος κατεβαίνει στις εκλογές - Δεν του κοινοποίησαν την τιμωρία του


Κίνηση «ματ» από τον σημερινό Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος δράττοντας της …ευκαιρίας που του προσφέρει η μη κοινοποίηση της πειθαρχικής καταδίκης του, κατεβαίνει ως υποψήφιος στην κούρσα της εκλογής για να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της μεγαλύτερης εισαγγελίας της χώρας.

Όπως γνωστοποιήθηκε, παρά την ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε στερώντας του ουσιαστικά τη δυνατότητα επανεκλογής, ο κ. Ντογιάκος θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων του. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και σήμερα υποψήφιος παρά την προχθεσινή καταδίκη του από το 9μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, καθώς έχει το δικαίωμα αυτό αφού η επίμαχη απόφαση δεν του έχει κοινοποιηθεί. Απέναντι από τον Ισίδωρο Ντογιάκο θα βρεθεί ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Οι άλλες υποψηφιότητες


  • Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν: οι πρόεδροι εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος και Γεώργιος Παπανδρέου.
  • Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος και η Ολυμπία Κλειτσάκη.
  • Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρόεδρος πρωτοδικών και ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι πρωτοδικών Ελευθέριος Γεωργίλη, Ιωάννης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό με την ποινή της απλής επίπληξης, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου να «μπλοκάρει» την υποψηφιότητά τους στις εκλογές.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αφορά στο γεγονός πως είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom