Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Ντου" στο υπουργείο Εργασίας από ξενοδοχοϋπαλλήλους (φωτο & βίντεο)


- Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοϋπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας
- Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο και συνεπλάκησαν με τα ΥΜΕΤ
- Προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά
- Ζητούν συνάντηση με Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο
- Δείτε φωτογραφίες και video από τη στιγμή της έντασης




Ένταση, επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (27.09.2016) στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί ξενοδοχοϋπάλληλοι για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα αίματα άναψαν, όταν οι εργαζόμενοι μπήκαν στη στοά και προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά για να μπουν στο υπουργείο.

Άνδρες των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν επί τόπου τους απώθησαν βίαια και η συμπλοκή δεν άργησε να έρθει. Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή του "ντου"...

Λίγο μετά την πρώτη ένταση, ακολούθησε ηρεμία, αλλά τα αίματα δεν άργησαν να... ανάψουν για δεύτερη φορά! Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να κατέβουν για να τους συναντήσουν.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση πως "καταργεί την 20ετια και μειώνει επιπλέον το εφάπαξ". Ο πρόεδρος του συνδικάτου, κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι "το επίδομα ασθένειας το δίνουν μετά από 10 μήνες. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε πως ο υφυπουργός καταργεί το εφάπαξ. Ένα ταμείο που ήταν πλεονασματικό, το καταργεί, αρπάζοντας τα αποθεματικά για μπορέσει να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις. Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα τουρισμού και κάνουμε κινητοποίηση. Πρέπει να μας επιστρέψουν τα λεφτά μας".

"Είναι μια αθλιότητα που έχει παραγγελθεί από τους ξενοδόχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου όπως όλες οι προηγούμενες", σημειώνει μιλώντας στο Newsit.gr.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom