Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΡΕΜΠΕΣΚΕΣ


Οι νέες εξαγγελίες του υπουργού Φίλη άρχισαν και προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις και απορίες για που το πάει, και τα έχει βάλει με όλους και με όλα. 
Αρχαία, παιδεία, θρησκεία, εκκλησία, αντιπολίτευση, όλα στο ντορβά. Και ήρθε πρωί - πρωί η Λέτα η γειτόνισσα με τον καφέ της ανά χείρας και άρχισε να εξαπολύει μύδρους εναντίον του.
- Να απολυθεί αμέσως ο ξευτιλισμένος.
- Έλα κάτσε. Ποιος σε φουρτούνιασε πάλι;
- Εκείνος ο πρόστυχος ο Φίλης. Μόλις ανοίγω την τηλεόραση να δω τίποτα να ηρεμήσω, τσούπ, πετιέται και κάνει μια νέα δήλωση.
- Και ποιος θα τον απολύσει παρακαλώ; Δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ότι το παιδοβούβαλο είναι ο Πάγκαλος του Σύριζα. Ο Φίλης είναι ολόκληρος μια ιδέα και από τους λίγους λένε οι Συριζαίοι, αδέσμευτους διανοούμενους!
- Με δουλεύεις;
- Δεν σε δουλεύω καθόλου. Ο αριστερόκαυλος κύριος είναι σαν τα παράσιτα στο ράδιο. Μπαίνουν στις συχνότητες όλων των εκπομπών και τις τρελαίνουν. Σαν τα υποβρύχια στα πολεμικά έργα, από εκεί που δεν το περιμένεις.
 -Δηλαδή πρόστυχα και ύπουλα!
- Άσε με να τελειώσω. Όταν ο στόλος βρίσκεται σε κίνδυνο στα πολεμικά έργα, έρχεται το υποβρύχιο αμολάει την τορπίλη και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
- Ωραία και που έχει να κάνει αυτό με τη αριστερό ηθικό πλεονέκτημα και τη διανόηση που λένε ότι έχει;
- Κι όμως εδώ είναι που ξεπέρασε και το ΠΑΣΟΚ. Έχει μια τρομερή επικοινωνιακή ικανότητα.
-Ναι! να διαλύει την παιδεία!
- Όχι βέβαια…. Εκεί που μιλάει για την παιδεία, σκέφτεται την αριστερά επικράτηση, τις απεργίες και τους Μητροπολίτες. Ο άνθρωπος είναι χίλια χρόνια μπροστά σου λέω!
- Δε μας τα λες καλά γείτονα! Δώρα έχεις κάνα καλό ψυχίατρο ή να σου δώσω ένα τηλέφωνο.
- Καλά Λέτα!. Δεν μου λες, σε χίλια χρόνια θα υπάρχει παιδεία όπως είναι σήμερα;
- Που ξέρω εγώ και τι με νοιάζει;
- Το βλέπεις! Μετά, σε χίλια χρόνια θα υπάρχουν θρησκείες, κράτη, σύνορα, οικογένειες και όλα αυτά τα ξεπερασμένα κι αναχρονιστικά;
- Που ξέρω εγώ μωρέ μετά από χίλια χρόνια τι θα γίνει; Τι είμαι εγώ μελλοντολόγος;
- Είναι όμως ο υπουργός Φίλης!
- Ναι αλλά εγώ ζω στο τώρα!
- Πρόβλημά σου.
- Πρόβλημά μου να με κάνει να βγάζω αφρούς;
- Ωχ μωρέ! Έτσι γίνονταν πάντα σ’ αυτή τη χώρα απ την αρχαιότητα ακόμα. Πάντα υπήρχε ένας που έκανε το σύστημα να βγάζει αφρούς. Έτσι έγινε και με τον Σωκράτη το σοφό, και με τον Αριστείδη το δίκαιο και με τον Γιωργάκη τον Παπαντρέου.
- Παίρνεις τίποτα ληγμένα Χριστιανέμ. Άμα θέλει ο Φίλης να κάνει τα δικά του, να γυρίσει δυο χιλιάδες χρόνια πίσω στην Αρχαιότητα με τους δώδεκα Θεούς που πιστεύει, και να μας αφήσει ο ρεμπεσκές ήσυχους στη φτώχεια μας. Δηλητήριο μου τον έκανες το καφέ σήμερα με τις θεωρείς σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom