Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση των πολιτικών!!!


Να ανοίξουν τα σύνορα ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με μία δήλωση του που έχει προκαλέσει αίσθηση στον διεθνή Τύπο. Τι αναφέρει για τους πρόσφυγες και το σχέδιο της Ευρώπης.

"Τα εθνικά σύνορα είναι η χειρότερη ανακάλυψη που έχουν κάνει οι πολιτικοί ποτέ",δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Alpbach που λαμβάνει χώρα στην Αυστρία, ανέφερε επίσης: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικισμό, έχουμε καθήκον να μην ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές αλλά να μπλοκάρουμε τον δρόμο σε αυτούς".

Στη συνέχεια συμπλήρωσε αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση και στη διαχείριση της από την Ένωση: "Τα σύνορα είναι η χειρότερη ανακάλυψη των πολιτικών. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους".

Με διάθεση αυτοκριτικής ανέφερε πως και η ίδια η Κομισιόν έχει κάνει λάθη και πως οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της. Σημείωσε ωστόσο πως λάθη έχουν κάνει και οι εθνικές κυβερνήσεις που φέρουν μεγάλη ευθύνη.

Οι δηλώσεις του αποτελούν "καρφί" για την Αυστρία και τις χώρες του Βίζενγκραντ που έχουν κλειστά σύνορα παρά το ότι η Ευρώπη έχει συμφωνήσει σε σχέδιο για ισοκατανομή των προσφύγων στα κράτη - μέλη. Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε επίσης πως είναι αντίθετος με την ενίσχυση των ελέγχων ως προς τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

"Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας λόγω της παγκοσμιοποίησης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Επαναλαμβάνω. Η Ένωση είναι το αντίδοτο για την άνοδο του εθνικισμού", ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι το Brexit σημαίνει πως όλα τα κράτη - μέλη πρέπει να λειτουργούν ως ένα, για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τερέζα Μέι. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως η Μέι διαφωνεί με την τοποθέτηση Γιούνκερ περί Brexit. "Τα σύνορα για τους Βρετανούς πολίτες είναι πολύ σημαντικά", ανέφερε.

Σημειώνεται πως, όπως δήλωσε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει πρόστιμο 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στις χώρες που αρνούνται τη μετεγκατάσταση. Να δούμε αν θα υπάρξουν τελικά κυρώσεις για όσους κρατούν τα σύνορα τους κλειστά δρώντας με μονομερείς ενέργειες.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom