Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καταυλισμούς 1.000 μεταναστών θα «σπείρει» η κυβέρνηση.σε όλη την Ελλάδα

Αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες

Η υλοποίηση του θα ξεκινήσει από Σεπέμβριο - Την γλιτώνουν μόνο ο Έβρος και τα μικρά νησιά - Βασικο κριτήριο το πληθυσμιακό λέει ο Κυρίτσης

Μικρούς καταυλισμούς στους οποίους θα φιλοξενούνται έως 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα «σπείρει» σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την επόμενη φάση του σχεδίου που έχει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό και η οποία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση, θα ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται από τον Σεπτέμβριο.

Ήδη μια γεύση για τις προθέσεις της κυβέρνησης έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι δήμοι της χώρας, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, πρέπει να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στα νησιά (σ.σ. και υπολογίζονται σε πάνω από 11.000).

Όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA o Γιώργος Κυρίτσης οι νέοι καταυλισμοί θα αντικαστήσουν τους ήδη υπάρχοντες στα νησιά ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μην δημιουργηθούν καταυλισμοί, έστω και αυτού του μεγέθους των 1.000 ατόμων στον Έβρο και τα μικρά νησιά, χωρίς, ωστόσο, να εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό είπε ότι στους νέους καταυλισμούς θα εγκατασταθούν κοντέινερ και όχι αντίσκηνα υποστηρίζοντας ότι έτσι θα διασφαλίζονται όροι αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Τα σχέδια της κυβέρνησης έχουν ήδη προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές της Κρήτης, που ανησυχεί για τα σχέδια της κυβέρνησης να μεταφέρει εκεί 2.000 μετανάστες από τα νησιά.

Για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό κάνει λόγο από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικιλίας ο οποίος σε δήλωσή του στο MEGA ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό».
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom