Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Mε ειρωνείες,βρισιές και ψευτοτσαμπουκάδες απερρίφθη η πρόταση για Εξεταστική για το τρίτο Μνημόνιο (βίντεο)

Πρωταγωνιστές στη σημερινή παράσταση οι Τσακαλώτος και Τζαβάρας

- Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι
- Σφοδρά πυρά από Μητσοτάκη για Τσίπρα και Καμμένο για τον οποίο είπε πως θα πήγαινε και στη Μογγολία για να αποφύγει τη συζήτηση
- Χαμός από φωνές στην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας όταν ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να δώσει το λόγο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε πανικό στη Βουλή όταν ειρωνεύτηκε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη πως ήταν πολιτικός κρατούμενος στη χούντα από βρέφος

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΥΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Όπως ήταν αναμενόμενο απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το τρίτο Μνημόνιο και τα capital controls, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν υπέρ της σύστασης. Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, την πρόταση αυτή υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ παρών ψήφισε το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, 99 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, 155 βουλευτές ψήφισαν αρνητικά και 20 βουλευτές παρών.

Αυτό όμως που προκάλεσε τεράστια εντύπωση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν τα σοβαρότατα φραστικά επεισόδια που κάποια στιγμή ξέφυγαν από κάθε όριο. Η αρχική έγινε με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα, φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενοι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσπαθεί να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων…», επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Το ίδιο επέμειναν και οι βουλευτές της ΝΔ.«Μας προσβάλλετε. Είστε πρόεδρος εσείς της Βουλής; Πρώτη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου συμβαίνει αυτό..», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Αφήστε τα επεισόδια. Ελάτε τώρα που σας προσβάλω. Είναι ντροπή σας. Φοβάμαι ότι έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης. Θεωρούσατε ότι απ’ αυτή την έδρα θα μπορούσε να διευθετηθεί η διαδικασία μόνο για τα συμφέροντα ορισμένων. Κάνετε λάθος. Αν ως παράταξη έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα διευθέτησης των διαδικασιών, να υποβάλετε μομφή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τη διαδικασία θα τη διευθύνω εγώ, όχι μαζί» αντέτεινε ο κ. Βούτσης και έδωσε τον λόγο για λίγα λεπτά στον υπουργό Οικονομικών.

Το δεύτερο μέρος του καυγά συνεχίστηκε λίγο μετά όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην παρέμβασή του λοιδόρησε την αντιστασιακή δράση του 6μηνών βρέφους Κυριάκου Μητσοτάκη στα χρόνια της Χούντας.

Αυτό προκάλεσε τις έντονες νέες διαμαρτυρίες της ΝΔ με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Νίκου Δένδια να του ζητά να εγερθεί και να ζητήσει με θάρρος συγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του για αυτά που είπε…».

Τσακαλώτος: «Ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό».
Τζαβάρας: Μάθε να μιλάς Ελληνικά
Τσακαλώτος: Άντε φύγε από δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα.
Βούτσης: Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα.
Τσακαλώτος: Δέχθηκα επίθεση για τα ελληνικά μου. Πρέπει να ντρέπεσαι (απευθυνόμενος στον Τζαβάρα).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΥΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε λέγοντας πως «δεν καταλάβατε τον αστεϊσμό και ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβατ θα μπορούσε να το αντιληφθεί… όπως και ένας απόφοιτος του Χάρβαντ θα μπορούσε να είχε μάθει να μην χαρακτηρίζει «ψέυτη και τυχοδιώκτη τον πρωθυπουργό που είναι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί… όπως και κανείς από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσατε ποτέ να σας έχει αναφέρει ως Γερμανοτσολιάδες ή προδότες… όπως εσείς λέτε….»

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας και θελωντας να εκτονώσει τους νέους χαρκατηρισμούς που έκανε για τον κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος είπε πως «σε όλα αυτά δεν έχουν σημασία ούτε το Χάρβαντ ούτε η Οξφόρδη…» Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών αμετανόητο, ότι έχασε μια ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη ενώ του απέδωσε ότι έχει αγοραίο ύφος…

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom