Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Οι νέοι "Πυρήνες" πίσω από τη βόμβα στην Εφέτη

Σκόπευαν να σκοτώσουν κόσμο και να ισοπεδώσουν το κτίριο με το δέμα στην δικαστικό

Τη νέα γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική πίσω από την αποστολή του τρομο-δέματος στην πρόεδρο Εφετών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, εκτιμούν πως οι οδηγίες στον κατασκευαστή της βόμβας είχαν δοθεί μέσα από τη φυλακή!

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική από το απόγευμα της Πέμπτης (02.06.2106) όταν έγινε γνωστό ότι στην πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών εστάλη παγιδευμένο δέμα, που περιείχε τρεις ναυτικές φωτοβολίδες με τρία μασούρια δυναμίτιδας στο εσωτερικό τους και που αν τελικά είχε πυροδοτηθεί θα είχε προκαλέσει όχι μόνο το θάνατο της δικαστικής λειτουργού αλλά θα μπορούσαν να έχουν τινάξει το κτίριο στον αέρα!

Η πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής είναι πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και αυτό ακριβώς είναι που προκαλεί ανησυχία, καθώς μέχρι τώρα η υπηρεσία θεωρούσε πως είχε καταφέρει να ελέγξει το συγκεκριμένο χώρο, μετά το μπαράζ συλλήψεων του τελευταίου διαστήματος.

Εκείνο που ανησυχεί είναι η ικανότητα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσηςνα δημιουργούν νέους... "πυρήνες". Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο η νέα γενιά Πυρήνωννα αποτελείται από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου

Οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα πως πίσω από το απειλητικό δέμα στη δικαστική λειτουργό βρίσκεται η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός που εστάλη ήταν πανομοιότυπος με εκείνον που είχε σταλεί στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας το καλοκαίρι του 2014.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως οι οδηγίες προς τον κατασκευαστή της βόμβας δόθηκαν μέσα από τη φυλακή και πως η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργόςστοχοποιήθηκε εξαιτίας της αρνητικής της ψήφου στην αποφυλάκιση συγγενικού προσώπου φυλακισμένου και ηγετικού μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός
Όποιος έφτιαξε τον εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στην πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών ήθελε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελούνταν από τρεις ναυτικές φωτοβολίδες με τρία μασούρια δυναμίτιδας στο εσωτερικό τους, είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα κενό βιβλίο.

Μόλις η δικαστικός θα άνοιγε το εξώφυλλο, θα αποδεσμευόταν ένα μανταλάκι, το οποίο συγκρατούσε τον διακόπτη on – off και θα ενεργοποιούσε τον πυροκροτητή! Για να γίνει ακόμη πιο θανατηφόρα και να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, οι δράστες είχαν επίσης τοποθετήσει ξυραφάκια και βίδες

Η τραγωδία αποφεύχθηκε εξαιτίας της ψυχραιμίας και της διορατικότητας της δικαστικής λειτουργού. Όταν έφτασε στο σπίτι της και πήρε στα χέρια της το δέμα, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Η έμπειρη δικαστικός είχε εκπαιδευτεί από την Αντιτρομοκρατική έτσι ώστε να ξέρει τι πρέπει να κάνει σε περιπτώσεις παγιδευμένων δεμάτων.

Η δικαστική λειτουργός ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών που ουσιαστικά παρέπεμψε τη Χρυσή Αυγή σε δίκη, αλλά είχε ασχοληθεί περιφερειακά με υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως η αποφυλάκιση συγγενών των κρατουμένων για τους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και υποθέσεις της λεγόμενης Greek Mafia.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom