Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πειθαρχική έρευνα για Κουτζαμάνη,Ντογιάκο,Δασκαλόπουλο,Τσατσάνη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου


Με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικα του προηγούμενου Σαββάτου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με
χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, μεταξύ των οποίων είναι και για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας του Αρείου πάγου, βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχική έρευνα, γεγονός που καταδεικνύει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει κάθαρση στον χώρο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ. Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, κίνησε, όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος, τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου των όσων κατήγγειλε ο κ. Αγγελής.

Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου τόσο στην κ. Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι ο Σταματης Δασκαλοπουλος (στενός φίλος και συνεργάτης του Κ. Ντογιάκου) η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), ο Νίκος Ορνερακης.

Η χθεσινή εξέλιξη αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις, τόσο στην εισαγγελία του Αρείου πάγου, όσο και στην εισαγγελία εφετών, με τους Ντογιάκο, Δασκαλόπουλο και Τσατσάνη, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη πειθαρχική έρευνα.

Και δω ανακύπτει ένα καίριας σημασίας ερώτημα, που έχει να κάνει με την δυνατότητα των συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών, να εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις που κατέχουν, κρίνοντας εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

ΥΓ: Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας του Αρείου πάγου, βρίσκεται υπόλογη, αντιμετωπίζοντας σε βάρος της, πειθαρχική έρευνα.

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom