Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters: "Αν δεν έχουμε συμφωνία,τον Ιούνιο χρεοκοπούμε"!!! βρε τι μας θυμίζει,τι μας θυμίζει;

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι αρχές Ιουνίου, μετά έρχεται η χρεοκοπία, αν δεν υπάρξει λύση, ομολογεί στο Reuters Ελληνας αξιωματούχος. Παραδέχθηκε δε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ταμειακά αποθέματα φορέων του δημοσίου, προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. «Ομως, όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο», παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα από τα μέσα Απριλίου, αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας επίσης τα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές αν χρειαστεί», ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Φορείς, ανάμεσά τους η Βουλή και ο ΟΑΕΔ, έχουν καταθέσει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος αυτόν τον μήνα, αναφέρουν αξιωματούχοι. Πέρα από τα αποθέματα που φορείς του δημοσίου δεν έχουν καταθέσει στην ΤτΕ, υπάρχουν μερικά δισ. ευρώ που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σε καταθέσεις σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω ρέπος, ανέφεραν επίσης αξιωματούχοι.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom