Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δημοσιογράφοι:Συνεχίστε την απεργία χωρίς εμάς!


 Η ΕΣΗΕΑ συνειδητοποίησε πολύ αργά ότι το ταμείο των δημοσιογράφων κινδυνεύει και διαπίστωσε βλέποντας το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ότι θα ενταχθεί όπως και πολλά άλλα στο ενιαίο ταμείο. 

Και βγήκε από την χειμερία νάρκη της, την πιο ακατάλληλη στιγμή.
Μια στιγμή που ο κόσμος θα έπρεπε να ενημερώνεται και να μην σιγούν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ΕΣΗΕΑ κάνει μέγάλη χάρη στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας πολυήμερες απεργίες την ώρα που το ασφαλιστικό έχει κατατεθεί στην Βουλή, την ώρα που η οικονομία κρέμεται από μια κλωστή. Και επιμένει με πρακτικές του πολύ μακρινού παρελθόντος να δείξει ότι είναι εκεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Το newsit.gr όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, δεν ακολουθεί τις απεργίες της ΕΣΗΕΑ αφού το σωματείο το οποίο μας καλεί να απεργήσουμε δεν είναι το σωματείο μας. Δεν μας αναγνωρίζει. Δεν υπάρχουμε γι' αυτό. Και όμως, επιμένουν να ζητούν να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα site οι οποίοι αντιμετωπίζονται από το σωματείο τους ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, όπως και το δικαίωμα στην μη απεργία. Όχι για όλους. Η ΕΣΗΕΑ απειλεί με διαγραφές όποιον αποφασίσει να μην απεργήσει χρησιμοποιώντας - όπως και άλλα σωματεία είναι η αλήθεια - το χαρτί της διαγραφής από τον ΕΔΟΕΑΠ και τον κλάδο υγείας.

Εμείς, θεωρούμε χρέος μας τις κρίσιμες αυτές ημέρες να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας που είναι η έγκυρη και έγκαιρη και πάνω απ' όλα ψύχραιμη ενημέρωση των πολιτών. Και όταν κάποιοι "ξυπνήσουν" από τον συντεχνιακό τους υπνο να καταλάβουν που είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας...

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν δυο ψηφίσματα. Ενα των εργαζομένων στον Όμιλο ΣΚΑΙ και ένα από τις αθλητικές εφημερίδες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η θέση των αθλητικών εφημερίδων κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό: Οι αθλητικές εφημερίδες, ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ παρούσες και πρωτοπόρες στις κατά καιρούς κινητοποιήσεις του δημοσιογραφικού κλάδου κι όχι μόνο. Είτε αυτές ήταν απεργιακές είτε είχαν κάποια άλλη μορφή. ΠΟΤΕ δεν έσπασαν απεργία, ΠΟΤΕ δεν επιχείρησαν να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Ετσι, και στη σοβαρότατη κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό ΟΛΕΣ οι αθλητικές εφημερίδες αποφασίζουν από κοινού να κρατήσουν ενιαία γραμμή. Ενημερώνοντας τους αναγνώστες τους και ΟΛΟ τον ελληνικό λαό για τη θυσία ενός κλάδου, στο βωμό συμφερόντων που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ευρύτατη πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ από κανέναν κρατικό φορέα. Δεν επιβάρυνε ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό. Δεν στοίχισε ούτε λεπτό στον Ελληνα φορολογούμενο.

Πρώτα το έκλεψαν με τα δομημένα ομόλογα. Μετά του πήραν σχεδόν 100 εκατομμύρια με το PSI. Τώρα, η κυβέρνηση του κόβει και το αγγελιόσημο, την εισφορά των διαφημιζόμενων, οδηγώντας το στον θάνατο με τον πιο στυγνό τρόπο.

Οι αθλητικές εφημερίδες δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι αυτό το έγκλημα. Όπως δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι κανένα από τα εγκλήματα –και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρούσα κυβέρνηση- που έγιναν και γίνονται στο ασφαλιστικό και αφορούν άλλους κλάδους και σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού.

Θα ενημερώνουμε καθημερινά, τους χιλιάδες αναγνώστες μας. Κι η ενημέρωσή μας θα είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ. Δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός ασφαλισμένος. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην περίθαλψη, στην συνταξιοδότηση, στην επικούρηση. Και γι’ αυτά τα δικαιώματα δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ,

GOAL NEWS,

LIVESPORT,

SPORTDAY,

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ,

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ,

ΠΡΑΣΙΝΗ,

ΓΑΥΡΟΣ,

Η ΓΑΤΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης της Συνέλευσης των δημοσιογράφων του ομίλου:

«Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του site του Ομίλου ΣΚΑΪ

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Οι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ εκτιμούν ότι η διαρκής απεργιακή κινητοποίηση έχει συμπέσει με μία περίοδο όπου οι εξελίξεις τείνουν να μας προσπεράσουν. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντά μας κινδυνεύουν περισσότερο όταν επιλέγουμε τη σιγή παρά από την δυναμική μας παρουσία στην δημόσια σφαίρα.

Θεωρούμε ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα διενέργειας ενός Eurogroup (ίσως την Μεγάλη Πέμπτη) στο οποίο θα συζητηθεί το επιπλέον πακέτο μέτρων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική διαδικασία που χρονικά ωθεί την συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά το Πάσχα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το συμφέρον του κλάδου δεν είναι στην συνέχιση της απεργίας, αλλά στην αναστολή της.

Ως εκ τούτου ζητούμε από την Ένωση, να αναστείλει το ταχύτερο την απεργία και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 06:00 το πρωί. Οι Δημοσιογράφοι του Ομίλου ΣΚΑΪ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom