Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Πέθανε ο Όσκαρ Αλβαρέζ,παλιά δόξα του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού


Σε ηλικία 68 ετών "έφυγε" από τη ζωή ο Αργεντινός Όσκαρ Αλβαρέζ, ο οποίος έπαιξε στην Ελλάδα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. "Για πάντα στη μνήμη μας" ανέφερε το "τριφύλλι" σε ανακοίνωσή του.

Ενας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν από τα
ελληνικά γήπεδα, ο Όσκαρ Αλβαρέζ, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1948 και πρωτοήρθε στη χώρα μας το 1972 για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τους Ηπειρώτες ο Λατινοαμερικανός επιθετικός έπαιξε σε 120 παιχνίδια και σημείωσε 77 γκολ. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, του οποίου τη φανέλα φόρεσε από το 1976 μέχρι το 1980, παίζοντας σε 135 αγώνες (έβαλε και 57 τέρματα). Τη σεζόν 1980-1981 φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο στις 11 π.μ. στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Ανακοίνωση για το χαμό του εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Σε αυτή ανέφερε: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του «μεγάλου» Όσκαρ Αλβαρέζ και συμπαρίσταται στους οικείους του. Ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβαρέζ, δεν βρίσκεται στη ζωή από τις 27 Απριλίου του 2016.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που μετακόμισε στην ομάδα μας το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο Βαλκανίων, το 1977, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα πράσινα. Αλλά και να αποτελεί τον δεύτερο ξένο σκόρερ και 11ο συνολικά, με 55 τέρματα στην Α’ Εθνική μετά από 114 εμφανίσεις, στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, που θα τον διατηρήσουν «ζωντανό» στις μνήμες όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για αυτή την απώλεια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ".



"O ΠΑΣ αποχαιρετά έναν μεγάλο"

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τον χαμό του Αλβαρέζ, στην οποία ανέφερε: "Ο Όσκαρ Μαρτσελίνο Αλβαρέζ, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της πενηντάχρονης ιστορίας μας, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ. Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοβασίλης, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom