Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πρωτοφανή επεισόδια στην Ειδομένη - Πάνω από 300 οι τραυματίες - Σκοπιανοί αστυνομικοί μπήκαν στην Ελλάδα - Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας! (βίντεο)


- To βίντεο που θα δείτε δείχνει τους Σκοπιανούς να βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα
- Πάνω από 300 οι τραυματίες των επεισοδίων που συνεχίζονται από το μεσημέρι...

Συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στην
Ειδομένη, σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η συγκέντρωση περίπου 200 προσφύγων, που παραμένουν μπροστά από τον φράκτη, στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, όπου ξεκίνησαν στις 11.30 το πρωί επεισόδια.

Οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ ρίχνουν νερό με υδροβόλο όχημα και εκσφενδονίζουν δακρυγόνα αρκετά μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, με κίνδυνο να πάρει φωτιά κάποια από τις σκηνές που είναι δίπλα στον φράχτη, ενώ συνεχίζεται και η ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, ενώ ένα βίντεο από τη στιγμή των συγκρούσεων προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί φαίνονται να έχουν περάσει μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα, σε ελληνικό έδαφος και να επιχειρούν με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ. Από το βίντεο που Mega φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από τον φράχτη, δηλαδή έχουν περάσει σε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας, για να απομακρύνουν τους πρόσφυγες.

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν σημειώθηκε παραβίαση των ελληνικών συνόρων και επισημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή αδιάκοπα. «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε φυσική παραβίαση συνόρων» επιμένουν...



Σύμφωνα με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές τα επεισόδια ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ συνεχίζονται, με κάποια διαστήματα ηρεμίας ανάμεσα. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για εκτόνωση, η κατάσταση είναι σε εξέλιξη», ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κοντά στον φράκτη βρίσκονται άλλοτε δεκάδες, άλλοτε εκατοντάδες άτομα και όποτε ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των Σκοπίων τους «απαντούν» με τη χρήση χημικών.

Τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, έως αυτή την ώρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Διαβάστε σχετικά:
Ειδομένη: Επεισόδια 7 ωρών με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και χημικά - Τα βίντεο της μάχης προσφύγων με Σκοπιανούς αστυνομικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom