Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στην αντεπίθεση η Τσατάνη με αναφορά της κατά της Βασιλικής Θάνου


της Άννας Κανδύλη

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη με την οποία στρέφεται κατά της Πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου.

Στην αναφορά , που κατέθεσε για λογαριασμό της ο δικηγόρος της
Θέμης Σοφός, ζητά την εξαίρεση της προέδρου από την πειθαρχική που διενεργεί η κ. Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σοφός:

"Υπό την ιδιότητά μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Γεωργίας Τσατάνη, Εισαγγελέως Εφετών, παρέδωσα σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, αναφορά με την οποία γνωστοποιείται ότι η κ. Τσατάνη θέτει εαυτόν στην κρίση της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, εγείρει ζητήματα μεροληπτικής στάσης και ως εκ τούτου εξαίρεσης της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, που διενεργεί προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, συνοδευόμενη από τα πρακτικά της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, από τα οποία προκύπτει άμεσα η γνώση μελών της Κυβερνήσεως επί της διαδικασίας αυτής.

Κακώς δίνεται πολιτικό χρώμα στην συγκεκριμένη διαμάχη. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη αρχή. Οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση που επιχειρείται από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις τελευταίες ημέρες και αναφέρομαι σε όλες τις πλευρές μάλλον αποπροσανατολίζει αντί να βοηθήσει τον λαό. Κάλο θα ήταν οι υπουργοί να εγκύψουν στα προβλήματα του δοκιμασμένου ελληνικού λαού και παράλληλα η Δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά της. Το ίδιο ισχύει και για τους λειτουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Τσατάνη μένει σε ένα δυάρι στην Ιπποκράτους κι εκεί παραμένει 35 χρόνια μετά. Εναντίον της δεν έχει υπάρξει ούτε μια μομφή και πρέπει να κριθεί, όχι όμως χάριν εντυπώσεων ως βορρά στην αρένα του Κολοσσαίου.

Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και λογοδοτεί για αυτές. Η κ. Τσατάνη αντίστοιχα από την πρώτη στιγμή που αμφισβητήθηκε έθεσε εαυτόν στην διάθεση των αρμόδιων οργάνων και το ίδιο πράττει και τώρα".
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom