Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πόσους Παπασταύρου έχουμε; - Θα παίξει πολύ το απόγευμα στο θεατράκι της Βουλής


Η σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη προσελκύει το ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους.

Κατ’ αρχάς επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός εξελέγη με αιχμή,
μεταξύ άλλων, την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αλλά και ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματός του ελπίζοντας να ανανεώσει το «πρόσωπο» της συντηρητικής παράταξης.

Επίσης, και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να λειτουργήσει υπό συνθήκες πολιτικής και εκλογικής υποχώρησης. Και την ίδια ώρα «νέα» κόμματα, παρά τα πενιχρά ποσοστά τους, ευελπιστούν να αντιπροσωπεύσουν τον διάχυτο προβληματισμό των πολιτών που έχουν «μπουχτίσει» από μεγάλα λόγια.

Απαντες οφείλουν σε μια τέτοιου είδους συζήτηση να τοποθετηθούν καθαρά και χωρίς περιστροφές.

Εχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με το πολιτικό παρελθόν της χώρας, που γιγάντωσε τη διαπλοκή δημιουργώντας δίχτυ ασφαλείας για τους έχοντες; Είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν πολιτικά, νομοθετικά και θεσμικά στην ενίσχυση του κράτους δικαίου, στην απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης;

Εχουν την πολιτική βούληση να σπάσουν το απόστημα, που συνεχίζει να δημιουργεί δυσπιστία στους πολίτες, μερίδα των οποίων –η πιο περιθωριοποιημένη οικονομικά και η πιο καθυστερημένη πολιτικά– στρέφεται προς την Ακροδεξιά και τον φασισμό;

Η «Εφ.Συν.» φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της στοιχεία προερχόμενα από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά επί πρωθυπουργίας του, ήταν κάθε άλλο παρά διαχειριστής της επίμαχης εταιρείας για την οποία εκλήθη και κατέβαλε 3,3 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το «βάρος» λοιπόν πέφτει πλέον στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα λόγω του θεσμικού ρόλου του, καλείται να ξεκαθαρίσει την πολιτική στάση του έναντι του προκατόχου του και των στενών συμβούλων του. Συμφωνεί με την αποστροφή του προκατόχου του στην προεδρία της Ν.Δ. «μακάρι να είχαμε δέκα Σταύρους Παπασταύρου»;

Εάν όχι, οφείλει να το δηλώσει άμεσα και να πράξει τα δέοντα, ώστε να καθαρίσει το πολιτικό τοπίο, που ενισχύει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αποκαθιστώντας από τη δική του πλευρά, στο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που επηρεάζει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.
https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom