Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αποχώρησε ο Κουτσούμπας,συνεχίζουν οι υπόλοιποι που φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία!

Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σνεδρίαση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αισίως διαρκεί περίπου 5 ώρες,ενώ πριν από λίγα λεπτά αποχώρησε από την αίθουσα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αυτό που προκύπτει από κυβερνητικές πηγές είναι ότι φαίνεται να διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης...,πλην ΚΚΕ.

"Δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο" η πρώτη δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα στους δημοσιογράφους,ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα παζάρια της κυβέρνησης με την ΕΕ
Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να τονίζει πως δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει, αφού οι διαφωνίες δεν μπορούσαν να γεφυρωθούν.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε στους δημοσιογράφους: "Επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις μας ότι οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν μόνο σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων. Ως ΚΚΕ καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και μέσα στη σύσκεψη, που απαντούν στις αιτίες και πώς θα επιλυθεί η προσφυγική λύση, αλλά και μέτρα ανακούφισης.Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα διάφορα παζάρια και αλισβερίσια της κυβέρνησης με την ΕΕ, διότι δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες στη ρίζα του προβλήματος, ούτε μειώνουν τις επιπτώσεις".


Αγκάθι στη συζήτηση ο διαχωρισμός που δεν δέχεται ο Τσίπρας
Ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και τα κέντρα κλειστού τύπου για τους «παράτυπους», τέθηκαν από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι «είναι διστακτικός σε σχέση με τη επιστροφή των παράτυπων, τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και τα κέντρα κλειστού τύπου –που είχε ζητήσει νωρίτερα και ο Κυριάκος Μηστοτάκης-, και οι υπόλοιποι αρχηγοί συμφώνησαν μαζί της».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεννηματά φέρεται επίσης να είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μείνει στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις υπουργών που μιλούν για 100.000 ή 150.000.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι οι δηλώσεις των υπουργών παρερμηνεύτηκαν...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο δεν φαίνεται να βγαίνει κοινή ανακοίνωση των αρχηγών,αλλά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας που θα αναφέρει τις θέσεις του καθενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom