Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση και αγωγή Παπασταύρου στην Kontranews για το "Λίσταρχος"! - "Δεν είμαι στη λίστα Μπόργιανς"

Η δήλωση του Σταύρου Παπασταύρου και το δημοσίευμα της εφημερίδας

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της Kontranews που τον τοποθετεί μεταξύ των ονομάτων της λίστας Μπόργιανς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Παπασταύρου:

«Καταθέτω άμεσα μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας «Κόντρα» και των υπευθύνων της για το σημερινό της άθλιο, υβριστικό και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνομαι στη λίστα Ρηνανίας - Βεστφαλίας (λίστα Μπόργιανς), κάτι το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά!

Είναι εντελώς ψευδές ότι διαθέτω ή διέθετα λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Ελβετίας, πέραν του εταιρικού λογαριασμού στην HSBC στον οποίο, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, ήμουν πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη και ενός κλειστού μηδενικού λογαριασμού στην ίδια τράπεζα.

Θα οδηγήσω στη δικαιοσύνη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της συνεχιζόμενης στοχοποίησής μου με κατασκευασμένα «στοιχεία» και, τώρα πλέον και με κατασκευασμένες «πληροφορίες».

Θυμίζω ότι το άδικο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε βασίστηκε σε ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης αρχείο excel, πάρα τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα στις Αρχές.

Αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου με ευρύτερη πολιτική στόχευση. Όσοι τη διακινούν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα τους μείνει το στίγμα του συκοφάντη».

Το δημοσίευμα της Kontranews

Λίσταρχος ο Παπασταύρου

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Το όνομά του είναι και στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο Σταύρος Παπασταύρου όμως έχει κάνει και δεύτερη «αμαρτία».

Πιάστηκε και σε μία ακόμα Λίστα, τη Λίστα Μπόργιανς από την οποία φαίνεται να έχει χρήματα και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας. Μπορεί αυτά τα χρήματα να είναι φορολογημένα και δηλωμένα; Θα δούμε!

Το γεγονός είναι πως το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά μετά την Λίστα Λαγκάρντ, όπου φαινότανε να έχει χρήματα στην HSBC τα οποία δεν ήταν δηλωμένα, τώρα ανακαλύφθηκε να υπάρχει λογαριασμός και σε άλλη ελβετική τράπεζα, αφού το όνομά του είναι στη γερμανική λίστα, αυτή που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εξηγείται γιατί έσπευσε να πληρώσει και το πρόστιμο των 3,5 εκ. ευρώ, για την Λίστα Λαγκάρντ. Γιατί ήξερε πως έρχεται και δεύτερη λυπητερή.

Η έρευνα και το ξεκαθάρισμα όσων βρίσκονται στη Λίστα Μπόργιανς, γίνεται γρήγορα, όπως φαίνεται και από την δημοσιότητα που παίρνουν ορισμένες υποθέσεις. Ξέρουμε όμως πως οι εισαγγελείς και οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, καλούν τους εμπλεκόμενους για να ξεμπλέξουν γρήγορα, δηλαδή ή να πληρώσουν ή να δείξουν ότι τα πάντα ήταν δηλωμένα. Μιλάμε για 10.500 καταθέτες στην Τράπεζα UBS της Ελβετίας, μεταξύ των οποίων όπως όλα δείχνουν υπάρχουν και 10, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα

Ερωτήματα για Σαμαρά
Η εμπλοκή του Σταύρου Παπασταύρου και σε μια ακόμα Λίστα, δημιουργεί τελικώς μεγάλα ερωτήματα και για τον Αντώνη Σαμαρά.
Είχε δίπλα του ένα πολυεκατομμυριούχο και δεν το γνώριζε; Η το γνώριζε αλλά δεν ήταν εμπόδιο για τη συνεργασία τους;

Όταν έλεγε ότι θα έπρεπε η χώρα να έχει δέκα Παπασταύρου, γνώριζε ότι υπήρχε κάποιο θέμα με τις Λίστες ή όχι;
Για τη Λίστα Λαγκάρντ γνώριζε σίγουρα, αλλά δεν ξέρουμε αν γνώριζε και για καταθέσεις και σε άλλη τράπεζα.
Το κυριότερο όμως ερώτημα που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά είναι:
Ο Παπασταύρου ήταν ο λόγος που δεν παραλάμβανε τη Λίστα καταθετών στην UBS από την κυβέρνηση Ρηνανίας- Βεστφαλίας;

Ενα οικονομικό–διπλωματικό παρασκήνιο
Η εμπλοκή Παπασταύρου στη Λίστα Μπόργιανς δημιουργεί ορισμένα ερωτήματα για τις οδηγίες της κυβέρνησης προς τους διπλωματικούς υπαλλήλους εκείνης της εποχής, στην Γερμανία.

Η Λίστα δόθηκε τελικώς στην ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Οι επαφές είχαν ξεκινήσει από τον Μάϊο για το θέμα αυτό. Ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, δήλωσε όμως (στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) πως είχε κάνει προσπάθεια και πριν από τρία χρόνια – δηλαδή το 2012- να παραδώσει τη Λίστα στην τότε ελληνική κυβέρνηση. Δεν βρήκε όμως ανταπόκριση. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε λίγες μέρες αργότερα, πως δεν τον είχε πλησιάσει κανείς από την Γερμανία να του δώσει κάποια Λίστα. Άρα επειδή οι Γερμανοί δεν έχουν λόγο να λένε τέτοιο ψέμα, κάποιον ή κάπως είχαν πλησιάσει την ελληνική κυβέρνηση.

Εκείνη την εποχή έγινε αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο. Η αντικατάσταση ήταν κανονική αφού ο τότε Έλληνας πρέσβης είχε ολοκληρώσει τη θητεία του στην Γερμανία. Πρέσβης έγινε ένα συγγενικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, ο Ν.Ζ. Ο οποίος δύο χρόνια αργότερα έφυγε από το Βερολίνο διαμαρτυρόμενος γιατί είχε αποκλειστεί από τις συνομιλίες Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο. Αυτή ήταν τουλάχιστον η ανεπίσημη αιτιολόγηση της αντικατάστασής του.

Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την επίμαχη περίοδο ήταν ο Ν.Π. Στα παρασκήνια ακούγεται ότι η κυβέρνηση του συγκεκριμένου γερμανικού κρατιδίου, είχε κάνει κρούση για την Λίστα, προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω των διπλωματικών εκπροσώπων της χώρας.

Ερωτήματα:
• Έγινε κρούση μέσω Πρεσβείας ή Προξενείου; Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε;
• Δόθηκαν εντολές από την τότε ελληνική κυβέρνηση να εξεταστεί το θέμα ή να μην ασχοληθούν οι διπλωμάτες;
• Ποια υπουργεία έγιναν αποδέκτες της πληροφορίας για τη Λίστα;
• Τι έκανε τελικώς το Μαξίμου, δηλαδή το πρωθυπουργικό γραφείο;

Η εμπλοκή του Παπασταύρου σε μια ακόμα Λίστα ανοίγει τεράστια θέματα πολιτικά (το ηθικά πλέον σ αυτή τη χώρα το έχουμε καταπιεί) για την κυβέρνηση Σαμαρά. Για τα οποία πράγματι πρέπει αν υπάρξει διερεύνηση.

Αυτή την ώρα μένει να αποδεχθεί αν τα χρήματα ήταν δηλωμένα. Γιατί πράγματι, στη Λίστα υπάρχουν και καταθέτες που δεν έκαναν απολύτως τίποτα παράνομο. Το ίδιο ισχύει έως αποδείξεως του εναντίου και για τον κ. Παπασταύρου. Απλώς είναι πολλές μαζεμένες οι Λίστες. Και ο τότε πρωθυπουργός κάτι θα έπρεπε να είχε κάνει. Για τη μία τουλάχιστον της HSBC (τη λεγόμενη Λαγκάρντ) ξέρουμε ότι υπήρχε παράπτωμα που πληρώθηκε με 3,5 εκ ευρώ. Ο κ. Παπασταύρου λέει ότι δανείστηκε τα 3,5 εκ ευρώ, αν και ήταν δικά του τα 5,5 εκ ευρώ στο λογαριασμό της HSBC. Αν όμως ήταν του Σ. Μιονί, γιατί δανείστηκε ο Παπασταύρου να πληρώσει τη λυπητερή;

Η Λίστα Μπόργιανς
Η ανέρευση της λίστας, με τους περίπου 10.000 καταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, ήταν καθαρή τύχη όπως λένε οι Γερμανοί. Το αρχείο των ονομάτων που παρέδωσε την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Βεστφαλίας - Ρηνανίας, Νόμπερτ Μπόργιανς, δεν βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, αλλά ξεκλείδωτο σε ένα υπολογιστή. Στο πλαίσιο γερμανικής έρευνας οι αρχές χρειάστηκε να «μπουν» στα γραφείο της τράπεζας UBS της χώρας τους, στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να κατάσχουν έγγραφα για μία εκκρεμή υπόθεση φοροδιαφυγής. Ντοσιέ, σκληροί δίσκοι και αρχεία υπολογιστών κατασχέθηκαν από το πιστωτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στα γραφεία που χρειάστηκε να μπουν οι αστυνομικοί, ήταν και εκείνο υπαλλήλου η οποία είχε μόλις πάρει μετάθεση από τα κεντρικά καταστήματα της Ζυρίχης.

Στις βαλίτσες της όμως, εκτός από τα προσωπικά της αντικείμενα είχε φέρει και ένα τεράστιο αρχείο καταθετών της τράπεζας, η οποία περιελάμβανε δεκάδες χιλιάδες αριθμούς λογαριασμών, χωρίς περαιτέρω στοιχεία των πελατών. Οι Γερμανοί προχώρησαν σε περαιτέρω έλεγχο της λίστας, κράτησαν τα στοιχεία που χρειάζονταν για την δική τους έρευνας, και στη συνέχεια αποφάσισαν να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση για την ύπαρξη των περίπου 10.500 λογαριασμών, με δικαιούχους Έλληνες καταθέτες, ανάμεσά τους δικηγόροι, γιατροί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, με τα ποσά των επίμαχων λογαριασμών από 2006 έως 2008, να μην ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Συνολική αξία των λογαριασμών κάπου 4-5 δις ευρώ.

Πλέον οι πρώτες κλήσεις για εμπλεκόμενους στη λίστα έχουν φύγει από τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν τα στοιχεία που τους δόθηκαν. Οι καταθέσεις πάντως, αναμένεται να αφορούν σε όσους έχουν στους λογαριασμούς τους άνω του ενός εκατομμυρίου, ενώ σε πρώτη φάση θα τους ζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να δικαιολογήσουν με ποιό τρόπο απέκτησαν τα χρήματα αυτό, φέρνοντας εν συνεχεία και τα σχετικά έγγραφα.
Kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom