Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μήνυσε καθηγητή Πανεπιστημίου και blogger

Ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης

Με αφορμή την αποστολή επιστολής από την κυρία Θάνου προς τους Προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 9 Ιουλίου του 2015,ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών,κύριος Σταύρος Τσακυράκης,ανέβασε την ίδια μέρα άρθρο στο ιστολόγιό του  με τίτλο:Να παραιτηθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Περί τα τέλη Νοεμβρίου η κυρία Θάνου έλαβε γνώση του δημοσιεύματος,στο οποίο κατά την ίδια περιέχονται  δύο λέξεις οι οποίες αποτελούν "προσβλητικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της και οι οποίοι επίσης ενέχουν περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψής της".

Συγκεκριμένα ο συντάκτης του άρθρου διαφωνεί με την επιστολή της κυρίας Θάνου και χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς "αφελής" και "πολιτικάντης"...

Κατόπιν αυτών η κυρία Θάνου την 1η Φεβρουαρίου 2016 κατέθεσε μήνυση ενώπιον του εισαγγελέως πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σήμερα ο κύριος Τσακυράκης μέσα από την σελίδα του γνωστοποίησε την κατάθεση μήνυσης εναντίον του από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου με νέο άρθρο που τιτλοφορείται:ΝΟΜΙΚΑ ΕΩΛΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης,εντός του οποίου περιέχεται και το άρθρο με τους επίμαχους χαρακτηρισμούς,αλλά και ο... "ορισμός του Ιστολογίου".

Πατώντας το βέλος στην κάτω δεξιά γωνία γίνεται μεγέθυνση σε νέα σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom