Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απέραντο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών το λιμάνι του Πειραιά - Εκλεισαν πάλι τα σύνορα τα Σκόπια (βίντεο)

Ουρές εκατοντάδων μέτρων στην Ειδομένη για ένα ποτήρι γάλα

Περίπου 4.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά με την ελπίδα ότι τις επόμενες ώρες θα επιβιβασθούν στα λεωφορεία για να φτάσουν είτε στην Ειδομένη είτε στα Διαβατά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το Star, εθελοντές έχουν πάει στο λιμάνι του Πειραιά και μοιράζουν γάλα, μήλα, μπανάνες, κρουασάν και λίγες σταφίδες τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το μεσημέρι όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν στην περιοχή του Πειραιά καταιγίδες.

Δείτε το βίντεο από το Star



Εκλεισαν πάλι τα σύνορα στην Ειδομένη

Αργά το βράδυ άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, για να τη "διαβούν" ωστόσο, μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Από τις 4 τα ξημερώματα, το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό, ενώ ο καταυλισμός στην Ειδομένη "βουλιάζει" από περίπου 7000 άτομα που αναμένουν εδώ και μέρες να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Ουρές εκατοντάδων μέτρων στην Ειδομένη για ένα ποτήρι γάλα

Μία ουρά εκατοντάδων μέτρων έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες στην Ειδομένη, από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά για να πάρουν ένα ποτήρι γάλα, κυρίως για τα μικρά παιδιά που έχουν μαζί τους και ένα σάντουιτς.

Οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη, θα χρειαστεί να βρίσκονται στην ουρά για περίπου δύο ώρες προκειμένου να πάρουν το πρωινό, ενώ η ίδια κατάσταση θα γίνει και για το μεσημεριανό.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom