Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Επιμένει η κυρία Θάνου στη μήνυσή της κατά του συνταγματολόγου κυρίου Τσακυράκη


Επιμένει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με χθεσινή ανακοίνωσή της, στο θέμα της μήνυσής της σε βάρος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη για το περιεχόμενο ανάρτησής του στο διαδίκτυο με αφορμή την επιστολή της στου Ευρωπαίους ομολόγους της τον Ιούλιο του 2015.

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Βαγγέλης Βενιζέλος,όσο και η Συντονιστική επιτροπή δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος πήραν θέση υπέρ του καθηγητή και εμμέσως πλην σαφώς της συστήνουν να αποσύρει τη μήνυση.

Η κυρία Θάνου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η δήλωση υπέρ του κ. Τσακυράκη προσυπογράφεται από ένα πολύ μικρό αριθμό μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας -καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου - και ότι οι προσυπογράφοντες τη δήλωση θα έπρεπε να συστήσουν στον κ. Τσακυράκη «να αποσύρει από το διαδίκτυο τις φράσεις αυτές, τις οποίες επιμένει να διατηρεί αναρτημένες μέχρι σήμερα και όχι να συστήνουν στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να αποσύρει τη μήνυσή της».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει επίσης ότι με «ιδιαίτερη έκπληξη» διαπιστώνει ότι από το μικρό αυτό αριθμό των καθηγητών υποστηρίζεται ότι «εκφράσεις απευθυνόμενες εναντίον προσώπου, το οποίο έχει και την ιδιότητα του πρόεδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως ”αφελής και πολιτικάντης” συνιστούν απλή κριτική».

Καταλήγοντας η κυρία Θάνου κάνει σαφές ότι επιμένει στη μήνυση που κατέθεσε:«Αποτελεί δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωσή μου να προστατεύω το κύρος της θεσμικής θέσης την οποία έχω την τιμή να κατέχω και συνεπώς δικαιούμαι και υποχρεούμαι να μην ανέχομαι ενέργειες, οι οποίες συνιστούν προσπάθεια προσβολής του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της κυρίας Θάνου

Διαβάστε σχετικά:Μήνυση της Βασιλικής Θάνου σε καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου για εξύβριση και δυσφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom