Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αύριο «Φως στο Τούνελ» του θανάτου του Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο το Πάσχα του 2011 - Θρίλερ για γερά νεύρα…

Για να δούμε θα λύσει η Αγγελική Νικολούλη το γρίφο που δεν έλυσαν 5 χρόνια οι αρχές παρά τα στοιχεία που... μιλούσαν;
Διαβάστε όλο το χρονικό από τη Μ. Πέμπτη του 2011 μέχρι σήμερα

"Στην αρχή μίλησαν για αυτοκτονία…

Τα στοιχεία όμως που βρέθηκαν στο απανθρακωμένο αυτοκίνητο κραύγαζαν και φέρνουν την ανατροπή…

Το «Τούνελ» φωτίζει μία σκοτεινή ιστορία που έχει στοιχειώσει τη μικρή κοινωνία...

Μη χάσετε αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μία εκπομπή – γρίφο για δυνατούς λύτες.

Στις 11 το βράδυ, από την τηλεόραση του Alpha."

Αυτά γράφει η Αγγελική Νικολούλη στη σελίδα της προϊδεάζοντάς μας για όσα θα ξετυλιχτούν στην αυριανή εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αγρινιώτες γαρ έχουμε παρακολουθήσει το θρίλερ που ξεκίνησε την Μεγάλη Πέμπτη του 2011 μέσω του Γηγενή Αγρινιώτη.... και της εφημερίδας "Γεγονός".

Η είδηση για απανθρακωμένο πτώμα σε ελαιώνα λίγο έξω από το Αγρίνιο

http://gigenisagriniotis.blogspot.gr/2011/04/46.html

Μια βδομάδα μετά έρχονται οι εξετάσεις DNA από την Πάτρα και οι αρχές αποδίδουν το θάνατο του 46χρονου εκπαιδευτικού Νίκου  Μέντζου σε ατύχημα ή αυτοκτονία,ενώ εμείς δεν αποκλείουμε την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας
http://gigenisagriniotis.blogspot.gr/2011/04/blog-post_4970.html

Εκπομπή "ΜΙΛΑ" της Τατιάνας Στεφανίδου τον Φεβρουάριο του 2014 για την υπόθεση:


Τρία χρόνια μετά,τον Απρίλιο του 2014,στην εφημερίδα του Αγρινίου "Γεγονός" η Μαρίνα Ζαρκαβέλη γράφει:

Εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε το Αγρίνιο πριν τρία χρόνια

Πιθανοί ύποπτοι για τον τραγικό θάνατο του Ν. Μέντζου.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 21 Απριλίου από την ημέρα του τραγικού θανάτου του άτυχου δασκάλου από το Αγρίνιο Νίκου Μέντζου. Ενός απίστευτου περιστατικού με πολλές και άγνωστες πτυχές που στην αρχή χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία ως ατύχημα ή αυτοκτονία.

Το απανθρακωμένο πτώμα του 47χρονου Νίκου Μέντζου όμως, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία γύρω από το σκηνικό του καμένου αυτοκινήτου και των υπολειμμάτων του σώματος του άτυχου δασκάλου μέσα σε αυτό, ήταν αυτά που από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν πρόσωπα από την οικογένεια του δασκάλου να μιλούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Με δήλωση τους τα μέλη της οικογενείας του Αγρινιώτη εκπαιδευτικού ζητούν τρία χρόνια μετά, βοήθεια απ’ όποιον μπορεί να παράσχει στοιχεία για την υπόθεση αυτή, που παραμένει ουσιαστικά ανεξιχνίαστη με την οικογένεια να επιμένει πως πρόκειται για δολοφονία.

Η δήλωση της οικογένειας, όπως δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες:
«ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΙΚΟ»
Σαν αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την δολοφονία του γιού μας και αδερφού μας, Νικολάου Μέντζου του Βασιλείου, δασκάλου, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στην περιοχή «Ρουπακιά» Αγρινίου.

Τρία ολόκληρα χρόνια δεν παύσαμε να αναζητούμε τον ή τους δολοφόνους του, με την βοήθεια των αρχών.

Με την σημερινή ανακοίνωση, εκλιπαρούμε για μια ακόμη φορά να μας βοηθήσετε στο δύσκολο έργο μας.

Όποιος ή όποια μπορεί να μας δώσει κάποια πληροφορία για το γεγονός, το οποίο συνέβη την 21-4-2011, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, πρωινή ώρα, να ενημερώσει τους πληρεξουσίους Δικηγόρους της οικογένειας μας, Χριστόφορο Επ. Παπαϊωάννου, κάτοικο Αγρινίου, οδός Χ. Σαλάκου αρ. 4, τηλ. 6976279362 και Επαμεινώνδα Χρ. Λούκα, κάτοικο Αγρινίου, οδός Βότση αρ. 15, τηλ. 6937159459, ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Οικογένεια Βασιλείου Μέντζου».

Ο φάκελός για την υπόθεση του θανάτου του εκπαιδευτικού Ν. Μέντζου δεν έκλεισε ποτέ. Είναι γεγονός πως οι πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για την εξιχνίαση του εγκλήματος, ο χαρακτηρισμός όμως της υπόθεσης από την Αστυνομία ως αυτοκτονία ή ατύχημα επιβράδυνε τις όποιες διαδικασίες.

Στοιχεία από τη δικογραφία που σχηματίστηκε καταδείκνυαν πως πρόκειται για δολοφονική ενέργεια. Η τελική έκθεση του εισαγγελέα αποκλείει την πιθανότητα αυτοκτονίας ή ατυχήματος και πλέον ασκείται δίωξη κατά αγνώστου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, δόθηκε στην ανακρίτρια η οποία συνεχίζει την έρευνα.

Μέσα στα στοιχεία εκείνα που δεν μπόρεσαν να αφήσουν αδιερεύνητη την περίπτωση της δολοφονίας, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» , το γεγονός ότι από τη σορό του άνδρα βρέθηκαν μόνο μέρη της σπονδυλικής στήλης, έλειπε το κεφάλι και τα πόδια, ενώ πουθενά δεν βρέθηκε η οδοντοστοιχία του.

Ακόμη, εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε σύρμα, για το οποίο ζητήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρία να βεβαιώσει αν επρόκειτο για σύρμα που κατασκευαστικά ανήκε στο αυτοκίνητο. Η εταιρία βεβαίωσε πως αυτό δεν ανήκε σε μέρος του αυτοκινήτου και όπως φάνηκε στην συνέχεια επρόκειτο για ένα κοινό σύρμα που ο καθένας θα μπορούσε να προμηθευτεί.

Κάτι ακόμη που κίνησε υποψίες για την απόρριψη της περίπτωσης αυτοκτονίας, είναι, εκτός απ’ το ότι η αυτοπυρπόληση δεν είναι μέθοδος αυτοκτονίας που συναντάται συχνά στην Ελλάδα, πως αντανακλαστικά και μόνο, το σώμα του «αυτόχειρα» θα βρισκόταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της ανάφλεξης.

«Υπάρχουν πιθανοί ύποπτοι», αναφέρει ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ανάκριση βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό ατόμων που πιθανώς να έχουν άμεση εμπλοκή στο θάνατο του εκπαιδευτικού.

«Υπάρχουν ύποπτες κινήσεις και καταθέσεις στην ανακρίτρια», αναφέρει ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας κ. Νώντας Λούκας.

Ήδη, όπως εξηγούν οι δύο δικηγόροι, έχει γίνει εκταφή, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενώ η τελευταία ενέργεια ήταν το αίτημα για εξακρίβωση των θέσεων των τηλεφώνων που έγιναν το μοιραίο πρωί της 21ης Απριλίου του 2011, ώστε να εντοπιστεί που ακριβώς βρίσκονταν ο εκπαιδευτικός κάθε στιγμή που πραγματοποιούσε ή δέχονταν κάποια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο.

«Περιμένουμε όποιος γνωρίζει κάτι για εκείνη τη μέρα και μπορεί να μας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσει μαζί μας ή με τις αστυνομικές αρχές», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Η κάθε μαρτυρία μπορεί να είναι από χρήσιμη έως και καθοριστική για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την τιμωρία των πιθανών ενόχων που κατά την οικογένεια, τους συνηγόρους της, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη στην παρούσα φάση, βρίσκονται πίσω από μια φριχτή ανθρωποκτονία που έγινε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εξαφανιστούν τα στοιχεία που θα την αποκάλυπταν.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Νέο δημοσίευμα στην εφημερίδα "Γεγονός" το Δεκέμβριο του 2014

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το θάνατο του Νίκου Μέντζου

21 Απριλίου 2011. Ο 46χρονος δάσκαλος Νίκος Μέντζιος βρίσκεται απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου. Η ταυτότητα του νεκρού πιστοποιείται με εξέταση DNA αφού η φωτιά καταστρέφει ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ ελάχιστα είναι τα υπολείμματα από το σώμα του άτυχου άνδρα.

Αρχικά ο θάνατος του δασκάλου θεωρείται αυτοκτονία αλλά μία δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση έρχεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία το μυστήριο για το θάνατο του δασκάλου άρχισε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όπου φέρεται να πήγε στο αγρόκτημά του λίγο έξω από το Αγρίνιο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του γύρω στις 11 το πρωί επικοινώνησε μαζί της και της είπε ότι θα γίνουν όλα ρημαδιό. Στις 11:30 η σύζυγός του τον καλούσε συνέχεια στο κινητό χωρίς να παίρνει απάντηση.

Πήγε στο κτήμα για να τον βρει και όταν έφτασε διαπίστωσε ότι δεν ήταν εκεί και άρχισε να τον αναζητά στην ευρύτερη περιοχή. Επιστρέφοντας στο Αγρίνιο παρατήρησε καπνό σε κάποιο σημείο και φτάνοντας στην εστία της φωτιάς είδε το αυτοκίνητο του άντρα της να καίγεται χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν υπήρχε άνθρωπος μέσα σε αυτό. Τότε τηλεφώνησε στην αδερφή της και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ο γαμπρός της απ” όπου ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Το πτώμα του δασκάλου βρέθηκε απανθρακωμένο με κλίση προς τα δεξιά ενώ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρέθηκε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα μελισσοκομικό καπνιστήρι που είχαν υποστεί αλλοιώσεις από τη φωτιά. Αξιοσημείωτο και περίεργο είναι το γεγονός πως δεν ανεβρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια τα οποία είναι ιδιαίτερα σκληρά και πυκνά καθώς για να απανθρακωθούν απαιτείται περισσότερος χρόνος καύσης από ότι απαιτείται για το αυτοκίνητο όπως προέκυψε ανακριτικά.

Η ανατροπή του σκηνικού και η μυστηριώδης γυναίκα
Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του άτυχου δασκάλου επήλθε από την πλήρη απανθράκωσή του ωστόσο λίγους μήνες μετά η οικογένεια του νεκρού ζήτησε να γίνει εκταφή προκειμένου να γίνει και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση.

Τα ευρήματα της δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης σε συνδυασμό με τα ευρήματα του τεχνικού συμβούλου που είχε διορίσει η οικογένεια άλλαξε το σκηνικό ενός φριχτού θανάτου που αρχικά θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ατύχημα και ίσως αυτοκτονία.

Τα υπολείμματα σύρματος τα οποία βρέθηκαν κατά την ακτινογράφηση της σωρού ήταν ότι απέμεινε από το σύρμα με το οποίο , όπως υποστηρίζεται, είχαν δέσει τα χέρια από το θύμα όπως προέκυψε και το έκαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια οδήγησαν τον Εισαγγελέα στο να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία κατά αγνώστων, όπως αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου.

Τρία χρόνια μετά οι γονείς και τα αδέρφια του δασκάλου κάνουν λόγο (δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα) για ένα αποτρόπαιο έγκλημα χωρίς τιμωρία και απαιτούν να εντατικοποιηθούν οι έρευνες από τις αρχές και να ληφθούν υπ’όψιν μαρτυρίες που αν και φαίνεται να ρίχνουν φως στην υπόθεση δεν αξιολογήθηκαν σωστά.

Μία από αυτές είναι και η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα που φέρεται να είδε όλο το σκηνικό. «Διέκρινε μια γυναίκα που φορούσε μπλούζα ή φόρεμα να είναι ήρεμη και να ζητά βοήθεια περιφερόμενη τριγύρω.

Του έκανε εντύπωση η αδιαφορία των ανθρώπων αυτών που δεν κάλεσαν οι ίδιοι την αστυνομία ή την πυροσβεστική. στον αδελφό του έκανε εντύπωση η αδιαφορία της γυναίκας που έβλεπε το καιόμενο αυτοκίνητο χωρίς να αντιδρά.

 Από το ίδιο σημείο που παρακολουθούσανε και πριν, είδαν τη γυναίκα που είχαν δει προηγουμένως να ουρλιάζει και να την κρατάνε δύο άνδρες. Τους έκανε εντύπωση ότι η ίδια γυναίκα νωρίτερα ήταν ήρεμη και δεν φώναζε.»

Από τις πολυάριθμες καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος δάσκαλος ήταν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με καλή οικογενειακή κατάσταση. Παράλληλα όμως προέκυψαν και κάποια στοιχεία που σχετίζονται με την προσωπική του ζωή και «σκιές» στην υπόθεση διαδραματίζει ο ρόλος μιας γυναίκας, με την οποία φέρεται ο εκπαιδευτικός να είχε σχέση μαζί της.

Για την πολύκροτη και μυστηριώδη υπόθεση, ασχολήθηκε πριν από λίγες μέρες η εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου , ενώ ήταν η ίδια δημοσιογράφος – παρουσιάστρια που φιλοξένησε τις εξελίξεις στο θέμα τον Φεβρουάριο στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Τότε, είχε γίνει γνωστό πως ο αρμόδιος Εισαγγελέας του Αγρινίου, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Τώρα, οι αδερφές και η δικηγόρος τους εμφανίστηκαν στην τηλεόραση απευθύνοντας εκ νέου έκκληση σε όσους γνωρίζουν και μπορούν να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου του αδελφού τους.

Αποκαλύφθηκε ακόμη πως η σύζυγος του θανόντος, μια μέρα μετά το συμβάν ενημέρωσε τις αδελφές του ότι ο άνδρας της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ενώ όπως έγινε γνωστό στην εκπομπή, τηλεθεατής τηλεφώνησε και είπε πως ο άτυχος δάσκαλος είχε ειδοποιηθεί λίγες μέρες πριν το περιστατικό ότι κινδυνεύει.

Κατά τα άλλα στην εκπομπή έγιναν αναφορές στα ευρήματα και τα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά που η οικογένεια έχει, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά της «πλημμέλειας» που θεωρείται πως υπήρχε από τις αρμόδιες ερευνητικές αρχές, καθώς και για το «βιαστικό» πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η δικαστική έρευνα
Αξίζει να σημειωθεί πως αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής είναι κατηγορηματικοί πως πρόκειται ή για ατύχημα ή για αυτοκτονία, αφού δεν έχουν συλλέξει κανένα στοιχείο που να τους οδηγεί στο συμπέρασμα της τέλεσης δολοφονίας. Η όλη υπόθεση τώρα επικεντρώνεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας και στα στοιχεία που μπορούν να συλλεχτούν από τηλεφωνικές συνομιλίες, μαρτυρίες κλπ.

Μετά την έκκληση της οικογένειας για να δοθεί οποιοδήποτε στοιχείο από όποιον γνωρίζει γύρω από την υπόθεση Μέντζου, υπήρξαν τηλεφωνήματα πολιτών προς τους δύο δικηγόρους Χρ. Παπαϊωάννου και Νώντα Λούκα. Τηλεφωνήματα που όμως δεν έριξαν περισσότερο φως στην υπόθεση, αφού δεν παρείχαν κάποιο επιπλέον στοιχείο από τα ήδη γνωστά στους δικηγόρους, τον ανακριτή και τον Εισαγγελέα.

Σε αυτή τη συγκυρία η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στον ανακριτή ενώ οι δικηγόροι έχουν ζητήσει, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που ολοκληρώθηκε, την περεταίρω διερεύνηση από τον Εισαγγελέα και των στοιχείων των τηλεφωνημάτων που έκανε αλλά και δέχθηκε το θύμα την ημέρα εκείνη. Έχει ακόμη από τους δικηγόρους ζητηθεί η διερεύνηση ενδεχόμενης ύπαρξης γενετικού υλικού σε σημεία του αυτοκινήτου.

Το σύρμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο δεν ανήκει, όπως φάνηκε μετά από σχετική αναφορά που ζητήθηκε από την Toyota, σε μέρος του αυτοκινήτου αλλά πρόκειται για ένα κοινό σύρμα που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να προμηθευτεί από οπουδήποτε. Έδειξε επίσης η εκταφή πως στον οργανισμό του νεκρού υπήρχε μονοξείδιο του άνθρακα, κάτι που σημαίνει ότι το θύμα ήταν εν ζωή όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -μετά την έρευνα που έγινε την ημέρα εκείνη- έκανε λόγο για δύο εστίες φωτιάς, μία έξω από αυτό και μία μέσα στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια.

«Η πεποίθηση του Εισαγγελέα είναι πλέον πως πρόκειται καθαρά για δολοφονία. Είναι πολλά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που εξετάζονται ως ύποπτοι. Και είναι πάνω από 20 άτομα εκείνοι που έχουν κληθεί για καταθέσεις σε ανακριτή και εισαγγελέα. Το θέμα είναι ότι η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα. Ο νεκρός είχε απανθρακωθεί, το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί, μαζί με αυτό και τα στοιχεία.

Η δολοφονία έγινε με επαγγελματισμό. Όποιος το έκανε είχε καλά προετοιμαστεί», αναφέρει ο δικηγόρος κ. Παπαϊωάννου που βρίσκεται, τόσο αυτός όσο και ο επίσης δικηγόρος της οικογένειας κ. Λούκας, σε συνεχή επαφή με τον Ανακριτή για τις όποιες ενέργειες γίνονται γύρω από την υπόθεση.

Αυτό που για ακόμη μια φορά οι δικηγόροι ζητούν είναι η ενημέρωση από όποιον θα μπορούσε να παρέχει και την παραμικρή πληροφορία: «Όποιος ξέρει κάτι, μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια ή με τους δικηγόρους. Μπορεί για αυτούς κάτι που φαίνεται λεπτομέρεια άνευ σημασίας, να μπορεί στην πραγματικότητα να είναι χρήσιμη πληροφορία για εμάς και να βοηθήσει την υπόθεση», αναφέρει ακόμη ο κ. Παπαϊωάννου.

Η συνέχεια στο θρίλερ του Αγρινίου, αύριο στις 11:00,επί της οθόνης του  Alpha...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom