Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΤΩΡΑ: Τελεσίγραφο στην Ελλάδα - Τρεις μήνες διορία για να περιφρουρήσει τα σύνορά της

«Πυροβολούν» την Ελλάδα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων

Αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα ότι έχει τρεις μήνες για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να περιφρουρήσει με αποτελεσματικό τρόπο τα εξωτερικά της σύνορα, απηύθυναν οι Βρυξέλλες μετά το σημερινό Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη έκθεση επιτροπής εμπειρογνομώνων που πραγματοποίησαν επίσκεψη αξιολόγησης στη χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο δείχνουν ότι "η Ελλάδα έχει σοβαρά παραμελήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων" και πως θα υπάρξει νέα αξιολόγηση τον Απρίλιο.

Επί της ουσίας το μήνυμα στην Αθήνα είναι: "Έχετε 3 μήνες να εφαρμόσετε τα δέοντα. Διαφορετικά αντιμετωπίζετε τον κίνδυνο αναστολής της συμμετοχής σας στη Σένγκεν".

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece αρκετοί στην Ευρώπη δυσφορούν με την ελληνική στάση και καταλογίζουν στην κυβέρνηση κωλυσιεργία στο θέμα των hot spots προσδοκώντας ευνοϊκή μεταχείριση στο θέμα του χρέους .

Την καθυστέρηση, άλλωστε, παραδέχτηκε και ο ίδιος ο αρμόδιος αν. υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι η έκθεση που συζητά το Κολλέγιο των Επιτρόπων θα είναι αρνητική για την Ελλάδα καθώς τα έργα δεν έχουν προχωρήσει όπως έπρεπε. Υποστήριξε, πάντως, ότι τα hot spots θα είναι έτοιμα στα τέλη του επόμενου μήνα.

Οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και ο αντιδήμαρχος Λέρου, όμως, μιλώντας στο Βήμα FM, μετέφεραν ακόμη δυσμενέστερη εικόνα για την πορεία υλοποίησης των hot spots αναφέροντας ότι μόνο ένα μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom