Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η χώρα χωρίζεται στα δύο - Οι αγρότες δεν κάνουν βήμα πίσω


Στα δύο χωρίζεται η χώρα μετά τις αποφάσεις των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων τους στις 14:00 στα Τέμπη, θα ακολουθήσει αποκλεισμός της ΕΟ για έξι ώρες, από τις 15:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Παράλληλα, 11-2 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας.

Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών, Σωτήρης Γαλογαύρος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "όσο περνούν οι μέρες που οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο τα πνεύματα «αγριεύουν», καθώς οι αγρότες χάνουν την υπομονή τους και ζητούν να κλιμακωθεί ο αγώνα τους".

"Επιθυμία των αγροτών είναι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά και να αποσυρθούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και να γίνει συζήτηση από την αρχή. Ωστόσο η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί συνολικά και όχι μόνο από το μπλόκο των Μικροθηβών".

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ως η πιο κρίσιμη, καθώς στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις και ο Σωτήρης Γαλογαύρος ζήτησε τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, διότι θα ληφθούν αποφάσεις.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στο νομό Χανίων

Σε κλείσιμο της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου για περίπου μισή ώρα στις 12 μετά το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα προχωρούν σήμερα και αύριο Κυριακή, αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό παραμένοντας από την Τετάρτη στο μπλόκο που έχουν στήσει στη θέση «Μεγάλα Χωράφια».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, το μεσημέρι της Κυριακής στο σημείο του αποκλεισμού οργανώνουν μουσική εκδήλωση καλώντας με ανακοίνωση τους φορείς και πολίτες να συμμετέχουν.

Την Δευτέρα αγρότες μέλη από τους συλλόγους Πλατανιά, Βουκολιών Σελίνου και Κισάμου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην πλατεία «Δικαστηρίων».

Οι αγρότες στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στον κόμβο «Κλαδισού» από όπου κάνοντας μηχανοκίνητη πορεία θα καταλήξουν στο σημείο της κινητοποίησης.

Κλειστός 17:00-22:00 ο κόμβος Κεφαλόβρυσου το Σαβ/κο
Μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε για το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, να πραγματοποιηθεί από 17:00 έως 22:00, αποκλεισμός του Κόμβου.

Την Κυριακή επίσης για δύο ώρες, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 14:00, η υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου θα είναι κλειστή μετά από απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας.

Πρωτοβουλία Αγροτών: Δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες

Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό από τις 18 Ιανουαρίου και την επικαιροποιήσαμε πριν 10 ημέρες, δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Απαντώντας στην κριτική από άλλους αγρότες ανέφερε ότι «ό,τι κάναμε ήταν καθαρό και διάφανο και υπό το φως της ημέρας». Σχολίασε δε πως «δεν είμαστε από αυτούς που φτιάχνουν επιτροπές για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στα μπλόκα φωνάζουν καμία συνάντηση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «μπήκαμε στη διεκδίκηση με ουσιαστικές προτάσεις. Το κύριο να παραμείνει ο ΟΓΑ το κύριο ταμείο».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom