Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Διώχνει 80.000 μετανάστες η Σουηδία


Περίπου 80.000 μετανάστες σχεδιάζουν να απελάσουν οι σουηδικές αρχές σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών της Σουηδίας.Το μέτρο αφορά αυτούς των οποίων τα αιτήματα παροχής ασύλου απορρίφθηκαν.

Ο Άντερς Ίγκερμαν συγκεκριμένα είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ναυλωμένο αεροσκάφος για να γίνει η απέλαση των μεταναστών,ωστόσο ίσως χρειαστούν ακόμα και χρόνια για να ολοκληρωθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

163.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο το 2015 στη Σουηδία και αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ρεκόρ στην Ευρώπη.Από τις περίπου 58.800 υποθέσεις που εκκρεμούσαν, το 55% έγινε αποδεκτό και δόθηκε άσυλο.

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Σουηδία έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες μετά την εισαγωγή αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων.

Τα τελευταία 24ωρα όμως η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία μιας 22χρονης εργαζόμενης σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων κοντά στο Γκέτεμποργκ.Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 15χρονο πρόσφυγα, ο οποίος συνελήφθη.

Αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας διευκρίνισε ότι με την εκτίμησή του για απελάσεις 60.000 – 80.000 μεταναστών δεν επιθυμεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις των αρχών και των δικαστηρίων.

Η Σουηδία, μαζί με την Γερμανία, αποτελεί τον κυριότερο προορισμό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια κρίση που έχει δει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να καταφθάνουν στις ελληνικές παραλίες, απτόητοι από τις χειμερινές συνθήκες και το κρύο.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 46.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής φέτος, με περισσότερους από 170(ωραία πρόσθεση ξέρουν,μόνο απόψε πνίγηκαν 25 στη Σάμο!!!) ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί στο επικίνδυνο πέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom