Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Πυρκαγιά απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια (βίντεο)


Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί υποδομές στην Καλιφόρνια και υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε μια τουριστική ζώνη των ακτών του Ειρηνικού, ανάμεσα στο Μαλιμπού και τη Σάντα Μπάρμπαρα.
Σχεδόν 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κοντά στο Σολίμαρ Μπιτς, ένα θέρετρο της νότιας Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Βεντούρα.
"Η φωτιά ενισχύεται από τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους και απειλεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μονάδες φυσικού αερίου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και σιδηροδρομικές υποδομές" ανέφερε στην ιστοσελίδα της η κομητεία.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταστραφεί σπίτια, ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ο Μάικ Λίντμπερι, είπε ότι περίπου 30 κατοικίες απειλούνται από την πυρκαγιά που μαίνεται σε μια ζώνη όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υπόγειοι αγωγοί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ένα τμήμα του περίφημου, παραλιακού Αυτοκινητοδρόμου του Ειρηνικού παραμένει κλειστό ενώ σε δύο σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε έναν άλλο μεγάλο δρόμο, τον 101 Φρίγουεϊ.
Οι κάτοικοι του Σολίμαρ Μπιτς καθώς και οι τουρίστες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom