Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα στη Λέσβο για 6.000 μετανάστες

Οι ροές συνεχίζονται στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού

Tην Παρασκευή αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά της Λέσβου, στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές
ροές στη Λέσβο. Σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν ανήμερα τα Χριστούγεννα στους χώρους του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1.500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ την Παρασκευή αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά της Λέσβου, στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, αστυνομικοί προσέφεραν γλυκά στα προσφυγόπουλα, ενώ στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης, οι διασώστες οι οποίοι επιχειρούν εκεί έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom