Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

“Ψάχνει σωσίβιο ο Τσίπρας” - Σήμερα... κληρώνει για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών


Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών παραμένει στον αέρα, αν και το Μαξίμου επιμένει για σύγκλιση του Συμβουλίου το Σάββατο, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων ακόμη και ο Προκόπης Παυλόπουλος, φαίνεται να παρέπεμψε τον Αλέξη Τσίπρα σε απευθείας επαφές με τους αρχηγούς.

Το πρώτο ξεκάθαρο όχι ήρθε απ' το ΚΚΕ το οποίο διεμήνυσε ότι δεν θα έχει εκπρόσωπο. Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ απ' την πλευρά τους καυτηρίασαν την κίνηση Τσίπρα, ενώ και η Φώφη Γεννημματά διεμήνυσε ότι το ΑΠΣΟΚ είναι πρόθυμο να συζητήσει εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό, όμως όχι και θέματα κυβερνητικής πολιτικής όπως το Ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι αναζητά σωσίβιο ενόψει ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα η πίεση των δανειστών για λύση και ειδικά για μειώσεις σε όλα τα επίπεδα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και εξαιρέσεις γίνεται όλο και πιο φορτική. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δανειστές ζητούν τη συναίνεση όλων των κομμάτων.
Τι λέει η κυβέρνηση:
Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά τα έβαλε με τα ΜΜΕ και διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι η συναίνεση και άρα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, έρχεται κατ' απαίτηση των δανειστών:
“Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.

Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom