Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Χιλιάδες Πόντιοι εναντίον του Φίλη έξω από τη Βουλή (φωτο & βίντεο)

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα
Μικροεπεισόδιο πριν από λίγο με τον βουλευτή Κουμουτσάκο,που διέσχιζε το πεζοδρόμιο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη
Επιτροπή Ποντίων έχει επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Βουλής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος, για τις προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Πλήθος Ποντίων και όχι μόνο απαιτούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, “η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια”, ενώ στο κάλεσμα της αναφέρει ότι η συγκέντρωση γίνεται ενάντια “στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό”.


Από πλευράς πολιτικών ο Νίκος Νικολόπουλος και η Άννα Καραμανλή δίνουν το παρών στη συγκέντρωση.

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δήλωσε: "Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας".

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια".

Ενώ συνέχισε, λέγοντας πως "αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα".










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom