Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Διάλογοι «φωτιά» για το ασφαλιστικό από χορτάτους πολιτικούς αρχηγούς

Στους διαλόγους συμμετέχει και ο αόρατος συνταξιούχος

Οι διάλογοι για το ασφαλιστικό ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι ενδεικτικοί του κλίματος που επικράτησε στη μαραθώνια σύσκεψη κορυφής στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αλ. Τσίπρας: Σας προτείνω να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό.(που να λέει τι ρε μεγάλε;)
Ι Πλακιωτάκης, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης: Όχι, δεν συμφωνούμε.(εσείς σε τι πράγμα διαφωνείτε αφού δεν κουβεντιάσατε τίποτα;)
Α. Τσίπρας: Σας προτείνω να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Θα μας ενισχύσει διαπραγματευτικά.(αφού δεν θέλεις να μειωθούν καν' το μόνος σου και μεις μαζί σου...)
Ι Πλακιωτάκης, Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης: Πρωθυπουργός είσαι, κυβέρνηση είστε, βρείτε τρόπο να μη μειωθούν οι συντάξεις.(τον ρούμπωσαν τα τσακάλια!!!)
Αλ. Τσίπρας: Αφού δεν θέλετε ούτε να δηλώσουμε τη βούλησή μας να μη μειωθούν οι συντάξεις, προφανώς τότε δεν σας ενδιαφέρει εάν θα καταστραφεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η στάση… Αν μειωθούν οι συντάξεις θα φταίτε εσείς… Έχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό ήταν το χειρότερο μνημόνιο, όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις;(ε τώρα ναι,τους ρούμπωσες εσύ Αλέξη!!! Αγόρι μου δεν είναι θέμα δίκη σας βούλησης,αλλά δικιά μας επιβίωσης αν μας κλέψετε τα χρήματα που καταβάλαμε...)
Κόντρα Τσίπρα – Γεννηματά
Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει και από τον διάλογο που παρουσίασε το Mega.
Αλ. Τσίπρας: Να σου θυμίσω πόσες φορές υπογράψατε μείωση συντάξεων από το 2010 ως το 2012; Περίπου 10 φορές και αρνείστε εδώ που σας ζητώ να μπείτε σε μια εθνική γραμμή για μη μείωση συντάξεων;(λες να μην το ξέρει;)
Φ.Γεννηματά: Εγώ έγινα βουλευτής τον Ιανουάριο (Μήπως θυμάσαι Φώφη πότε έγινες συνταξιούχος και με πόσα χρόνια υπηρεσίας;)
Αλ. Τσίπρας: Δηλαδή δεν ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ όταν μειώνονταν οι συντάξεις; Αν δεν πάρετε σαφή θέση για το αν συντάσσεστε ή όχι με την εθνική γραμμή για μη μείωση συντάξεων θα βγω δημόσια και θα πω ότι δεν θέλετε να σώσουμε τις συντάξεις.(Σώστες ρε φίλε μόνος σου να γίνεις εθνικός ήρωας! γιατί δεν το κάνεις;)
Φ.Γεννηματά: Δεν έγινε κανένας διάλογος ούτε μας εξηγείς πως θα γίνει.(πετάει τη μπάλα στην εξέδρα η κυρία Πρόεδρος... και συνταξιούχος ήδη από τα 45 της!!!)
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ανέφερε μεταξύ άλλων: Υπονομεύετε τη συναίνεση και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τις δημόσιες δηλώσεις και με τη στάση της πριν καν αυτό αρχίσει. Πετροβολάτε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχετε μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν καταλαβαίνετε ότι το Grexit δεν έχει ακόμα περάσει.(πότε μπαίνεις στην κυβέρνηση πρόεδρε;)
Για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε: Το συζητάω υπό τον απαράβατο όρο ότι θα περιληφθεί η απλή αναλογική και ότι θα ψηφιστεί εντός του 2016.(ο φτωχός ρεπόρτερ λέει σε όλα και πάντα ΝΑΙ,αλλά δεν τον παίζουν!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom