Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πεδίο μάχης το Παρίσι! Άγριο ξύλο κουκουλοφόρων-αστυνομίας – Δακρυγόνα και συλλήψεις (φωτο)


- Δυο εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου το Παρίσι φιλοξενεί τη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα.
- Σοβαρά επεισόδια κοντά στην Place de la Republique, όπου έγιναν οι περισσότερες από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.
- Απαγορευμένες οι διαδηλώσεις στο Παρίσι αλλά οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους.
- Νωρίτερα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στη Boulevard Voltaire, όπου επίσης έγιναν επιθέσεις.


Ακόμα συγκλονισμένο από την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, το Παρίσι έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (29.11.2015) πεδίο μάχης ανάμεσα σε πάνοπλους αστυνομικούς και κουκουλοφόρους ακτιβιστές, που αγνόησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και βγήκαν στους δρόμους για "φωνάξουν" για την κλιματική αλλαγή.

Κουκουλοφόροι δεν άργησαν να εμπλακούν σε επεισόδια με την αστυνομία. Οι μεν ξέσπασαν στα κιγκλιδώματα, οι δε έκαναν χρήστη χημικών και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα γκλοπ τους. 

Αδιακρίτως δυστυχώς, αφού είναι χαρακτηριστική μια φωτογραφία του Reuters όπου μια διαδηλώτρια τείνει λουλούδια προς έναν αστυνομικό κι εκείνος της "απαντά" με το γκλοπ του!
Περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε δρόμο που οδηγεί στην Place de la Republique, η οποία έχει γίνει σύμβολο και σημείο συγκέντρωσης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Η αστυνομία έριξε χημικά εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει άλλους. Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ του κλίματος και της δημοκρατίας.
Στη Γαλλία θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα (30.11.2015)... όλος ο κόσμος, 150 ηγέτες κρατών, υπουργοί και ακτιβιστές για την Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα και μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια.
Η ανθρώπινη αλυσίδα
Τίποτα από τα όσα ακολούθησαν με τα δακρυγόνα και τις προσαγωγές δεν προμήνυαν οι εικόνες που προηγήθηκαν, όταν χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, προκειμένου να καταγγείλουν "την επείγουσα κατάσταση του κλίματος".

Κατά μήκος της Boulevard Voltaire, ένα από τα σημεία των επιθέσων από τους τζιχαντιστές το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι πιάστηκαν χέρι χέρι και φώναζαν "Πιο ζεστά από το κλίμα". Πολλοί από αυτούς είχαν και πλακάτ που όπου έγραφαν: "Θα είναι μεγάλοι μόνο αν είμαστε στα γόνατα" ή ακόμη "Εκμεταλλεύονται, ρυπαίνουν, επωφελούνται! Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι κοινωνική και κλιματική".
Στη Boulevard Voltaire έγιναν δυο από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου: στο θέατρο Bataclan και στη μπρασερί Comptoir Voltaire. Η ανθρώπινη αλυσίδα για το κλίμα είχε σκοπό να ενώσει την Place de la Republick με την πλατεία Νασιόν, αλλά διακόπηκε στο ύψος του Bataclan καθώς οι δυνάμεις της τάξης έμοιαζαν περισσότερο νευρικές στην περιοχή αυτή.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom