Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη χάρη στα capital controls


- Τα capital controls άνοιξαν τις πόρτες του Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη
- Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλέστηκε διάταξη για τα capital controls για να μην καταβάλει άμεσα τις 50.000€ της εγγύησης
- Από το Δρομοκαΐτειο θα γίνει η μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού και από εκεί θα αποφυλακιστεί


- Η απόφαση για την αποφυλάκισή της ελήφθη την Τετάρτη μετά από 6 αιτήσεις


Η στιγμή που τα τελευταία χρόνια ονειρεύεται η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται πως έφτασε. Και έφτασε χάρη στους περιορισμούς της κίνησης κεφαλαίων, των γνωστών capital controls, που της επιτρέπουν να μην καταβάλει την εγγύηση των 50.000€ που της επέβαλε το δικαστήριο για να αποφυλακιστεί.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από έξι αποτυχημένες αιτήσεις, θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ώρες, αφού βρήκε... παραθυράκι που να της επιτρέπει να μην καταβάλει άμεσα το ποσό της εγγύησης.

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννης Παγορόπουλος έκανε χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία αναστέλλει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λόγω capital controls, την καταβολή εγγύησης που καταβάλλεται στους αποφυλακισθέντες υπό όρους.

Έτσι, μετά από συννενόηση με την εισαγγελία Εφετών, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της εντός της ημέρας.

Από τις 31 Οκτωβρίου και μετά, όταν θα λήξει η ισχύς της ΚΥΑ, η Βίκυ Σταμάτη θα έχει στη διάθεσή της περιθώριο πέντε ημερών, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου δηλαδή, για να καταβάλει τα 50.000€ της εγγύησης.

Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση του Εφετείου για την αποφυλάκισή της, η Βίκυ Σταμάτη και ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης διαμαρτυρήθηκαν για το ποσό της εγγύησης που της επιβλήθηκε, λέγοντας πως η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έχει τα χρήματα για να καταβάλει το ποσό και να βγει από τη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom