Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Θρήνος στη Σάμο! Μαζεύουμε από το πρωί πτώματα!



Ρεπορτάζ "Σαμιακή Γνώμη"
Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου
Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματική αυτοκτονία!
Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και με θάλασσα τρικυμιώδη που ξεπερνά τα 8 μποφώρ, οι Τούρκοι δουλέμποροι δε διστάζουν από το πρωί να στέλνουν ολόκληρα καραβάνια με πρόσφυγες στο νησί!
Αυτή την ώρα έχουμε 3 διαφορετικά περιστατικά με ναυάγια που δυστυχώς δεν έχουν και την καλύτερη κατάληξη αφού σε 2 από αυτά έχουμε ήδη 2 νεκρούς αλλά και πολλούς αγνοούμενους!
Το Λιμενικό Σώμα της Σάμου κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε όλα τα περιστατικά κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο!
-Από νωρίς το πρωί είχαμε το πρώτο περιστατικό με ναυάγιο κοντά στο Αγαθονήσι όπου υπήρχαν 5 αγνοούμενοι και ευτυχώς μετά από πολλές έρευνες σκαφων του Λιμενικού βρέθηκε ένα μικρό κοριτσάκι 5 περίπου ετών χωρίς τις αισθήσεις του αλλά το προσωπικό ενός πλωτού σκάφους του  κατάφεραν και το επανέφεραν στη ζωή!
Οι υπόλοιποι 4 αγνοούμενοι ακόμη αναζητούνται.
Σε 2ο περιστατικό που είχαμε το πρωί στην περιοχή τουΑγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, δεν είχαμε την καλύτερη κατάληξη αφού υπήρχαν 3 αγνούμενοι από ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της θαλάσσιας αυτής περιοχής και κατά της έρευνες βρέθηκε δυστυχώς νεκρό ένα 5χρονο κορίτσι όπου το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου!
Οι άλλοι 2 ενήλικες που αναζητούνται δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί!
Πριν από λίγη ώρα, είχαμε και 3ο ναυάγιο στην περιοχή του Ποσειδωνίου στη Σάμο όπου βάρκα με πρόσφυγες βούλιαξε και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Από τις έρευνες βρέθηκε ένας άντρας νεκρός ενώ πολλά παιδιά βρίσκονται στην ακτή με υποθερμία και γίνονται προσπάθειες να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήειες!
Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τυχόν και άλλους ναυαγούς...
Οι φωτογραφίες είναι του συνεργάτη μας Γιάννη Νέγρη
http://www.i-samos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom