Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον Λουράντο: Το ΔΝΤ και τα αμερικανικά καρτέλ πιέζουν για την απελευθέρωση των Φαρμακείων


Σοβαρότατη αποκάλυψη έκανε σήμερα το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1 fm και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωσταντίνος Λουράντος.

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού έχει απελευθερωθεί τα δύο τελευταία
χρόνια, είπε και σημείωσε μάλιστα πως ο φαρμακοποιός, αλλά και οποιοσδήποτε ανοίγει όπου θέλει το φαρμακείο του.

Τόνισε πως με τις νέες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που προωθεί η Κυβέρνηση μια φαρμακευτική βιομηχανία θα έχει την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο αλλά και τα φαρμακεία και ο φαρμακοποιός θα είναι πλήρως εξαρτημένος από την εταιρεία.

Είπε επίσης πως η εταιρεία θα μπορεί να προσλάβει και γιατρούς τους οποίους θα υποχρεώνει να συνταγογραφούν τα φάρμακα της ίδιας εταιρείας τα οποία οι ασθενείς θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία της.

Αποκάλυψε πως κάποια συμφέροντα και όχι η τρόικα πιέζουν για την απελευθέρωση των φαρμακείων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Κωσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι μεγάλα καρτέλ της Αμερικής πιέζουν για την απελευθέρωση του επαγγέλματος στην χώρα μας αναφέροντας πως το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκαρντ είχαν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να προχωρήσει στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Μάλιστα είπε στο Σεραφείμ Κοτρώτσο ότι πήγε έγγραφο ευρωπαίου αξιωματούχου στον υπουργό που έλεγε ότι η Ευρώπη δεν ζητάει την απελευθέρωση της ιδιοκτησίας και ο υπουργός του απάντησε ότι έχει δίκιο,αλλά... δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom