Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αεροπορική τραγωδία: Στα δύο κόπηκε το Airbus – Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες

Σοκάρουν οι περιγραφές των μελών των συνεργείων διάσωσης

Και οι 224 επιβάτες του μοιραίου Airbus που κατέπεσε στο Σινά της Αιγύπτου ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια της πτήσης της Kolavia, αναφέρει το πρακτορείο TASS, μεταδίδοντας δηλώσεις Αιγύπτιων διασωστών.
Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των νεκρών στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι περιμένουν να ενημερωθούν επίσημα για την τραγωδία.

Στα δύο έχει κοπεί το αεροπλάνο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμια και 17 παιδιά μεταξύ τους.
Η συντριβή του μοιραίου Airbus στο Σινά, καταγράφεται στις μαύρες σελίδες του μακάβριου καταλόγου με τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες.
Το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε 224 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 7 άτομα προσωπικό και συνετρίβη στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου.
Στα δύο έχει κοπεί το αεροπλάνο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής.
Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες. Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το Airbus A321 της Kolavia Flight 7K9268 ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.
Πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, μίας μικρής αεροπορικής εταιρεία της Δυτικής Σιβηρίας.
100 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το μοιραίο Airbus
Σχεδόν 100 νεκρούς έχουν ανασύρει τα σωστικά συνεργεία της Αιγύπτου από το μοιραίο Airbus που συνετρίβη στο Σινά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Είναι πολύ νωρίς να προσδιορίσουμε τα αίτια της τραγωδίας», ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές στο Reuters.
Ανατριχιαστικές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος στο Σινά της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, και μεταδίδει το Russia Today, ανάμεσα στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους ακούγονταν οι φωνές των επιβατών, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν.
Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.
Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες για την τύχη, αλλά και τον αριθμό των επιβαινόντων ήταν συγκεχυμένες, ενώ έκαναν λόγο και για «εξαφάνισή» του πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει ότι οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη έχουν στήσει ένα κέντρο πληροφοριών για τους συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Πούλκοβο.
Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus, έρευνα διέταξε η εισαγγελία για τα αίτια της τραγωδίας
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο τουΣινά, μετέδωσε το αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.
"Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus", ανέφερε μέσω του Twitter το κανάλι.
Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια.
Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους πριν τη συντριβή
Δείτε την πορεία του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σινά της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το flightradar24.com, αυτή είναι η διαδρομή που διέγραψε το ρωσικό αεροσκάφος, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του στο ραντάρ.
Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος.
«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.
Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.
Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της κατάρριψης οι Ρώσοι
Αν και μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του RealFm 97,8, Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου.
Η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών τους οποίους διεξάγει στη Συρία, ανέφερε στον RealFm 97,8 ο ανταποκριτής του ραδιοφώνου στη Μόσχα.
Οι πρώτες αναφορές των ρωσικών Μέσων έκαναν λόγο για κατάρριψη του αεροπλάνου από τζιχαντιστές που φέρονται να βρίσκονται στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου το διέψευσε άμεσα.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RealFm 97,8, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πιλότοι του συγκριμένου αεροσκάφους είχαν εντοπίσει προβλήματα στον έναν κινητήρα και είχαν ενημερώσει την Airbus.
Ο ισραηλινός στρατός προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο και τη Ρωσία στις έρευνες για τη συντριβή του Airbus
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Αίγυπτο και τη Ρωσία μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα στη χερσόνησο του Σινά.
"Από το πρωί σήμερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) βοήθησαν μέσω εναέριων επιτηρήσεων στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους με το οποίο χάθηκε η επαφή πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. Οι IDF προσέφεραν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αίγυπτο αν χρειάζεται" ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.
Το Airbus A-321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, με αριθμό καταχώρισης KGL-9268, εκτελούσε την πτήση από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας στην Αγία Πετρούπολη όταν κατέπεσε, σε μια απομονωμένη, ορεινή περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom