Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

"Βούλιαξε" στη βροχή η Καβάλα - Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Γύθειο (φωτο)


- Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στην Καβάλα από τη δυνατή βροχή
- Προβλήματα στην κυκλοφορία παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη όταν "άνοιξαν" οι ουρανοί
- Στο Γύθειο ξεχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά και πλημμύρισε το εμπορικό κέντρο της πόλης
- Στο πόδι είναι η Πυροσβεστική καθώς υπάρχουν κλήσεις για βοήθεια από πολλές περιοχές λόγω της δυνατής βροχής


Προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε σήμερα την Νέα Πέραμο, στην Καβάλα και είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, σπίτια και υπόγεια να πλημμυρίσουν. Η βροχή άρχισε να πέφτει νωρίς το πρωί και μέσα σε λίγη ώρα, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα προβλήματα.

ΦΩΤΟ από xanthi-nea
ΦΩΤΟ από xanthi-nea

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια και χαμηλά σπίτια τα οποία πλημμύρισαν, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω ζημιών που παρουσιάστηκαν μετά την καταρρακτώδη βροχόπτωση. 

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιούργησε η έντονη -διάρκειας περίπου δύο ωρών- βροχόπτωση, που σημειώθηκε το μεσημέρι στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας αρκετούς δρόμους σε ποτάμια. 

Από τις περιοχές της Θέρμης και του Νέου Ρυσίου προήλθαν οι περισσότερες από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, που δέχθηκε η πυροσβεστική. Κάποιες από τις κλήσεις αφορούσαν σε ακινητοποίηση οχημάτων, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων κάτω από γέφυρες, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν εγκλωβισμοί ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση ενώ τέσσερα συνεργεία της βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπου υπάρχουν. 

Με χαμηλές ταχύτητες- λόγω της βροχόπτωσης – γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό. Στο ύψος των Κωνσταντινοπολίτικων, στο ρεύμα προς ανατολικά, η βροχή “κατέβασε” χώματα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, έξω όμως από τις λωρίδες κίνησης των οχημάτων.

Η κακοκαιρία "χτύπησε" και το Γύθειο

Πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη του Γυθείου προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή. Ήταν τόσο πολύ το νερό που έπεσε σε λίγη ώρα, ώστε υπερχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά, οι δύο κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρους και μεγάλο τμήμα από το εμπορικό κέντρο της πόλης πλημμύρισε.

ΦΩΤΟ από το githio-click
ΦΩΤΟ από το githio-click

ΦΩΤΟ από το githio-click
ΦΩΤΟ από το githio-click

Το ευτύχημα είναι ότι η καταιγίδα σταμάτησε όταν το ύψος του νερού στους δρόμους είχε φτάσει σε οριακό σημείο για να πλημμυρίσουν τα καταστήματα της πόλης, για αυτό και μόνο τέσσερις κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων ενώ η θάλασσα στο λιμάνι του Γυθείου από τα χώματα που είχε μεταφέρει η βροχή έχει γίνει κυριολεκτικά κόκκινη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,newsit, githio-clickxanthi-nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom