Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί


Η επόμενη μέρα μετά την θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά, βρίσκει τους κατοίκους του νησιού να μετρούν τις "πληγές" τους. Ευτυχώς σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και η δυνατή βροχή που για πάνω από 12 ώρες έπεφτε ασταμάτητα, έχει σταματήσει.

Όμως τα προβλήματα που δημιούργησε είναι πάρα πολλά. Η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί για περίπου τέσσερις ώρες έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού. Όμως τα προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, από τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί και συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς σε όλο το νησί, για να τις αποκαταστήσουν.
ΦΩΤΟ από το inkefalonia
ΦΩΤΟ από το inkefalonia


ΦΩΤΟ από το inkefalonia
ΦΩΤΟ από το inkefalonia

ΦΩΤΟ από το inkefalonia
ΦΩΤΟ από το inkefalonia

Το νησί σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα και αίτημα του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους τρεις επόμενους μήνες.

ΦΩΤΟ από το kefaloniapress
ΦΩΤΟ από το kefaloniapress

Το φαινόμενο της σφοδρής νεροποντής, έφερε στην Κεφαλονιά πολλά προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 150 κλείσεις για παροχή βοήθειας, 76 για απαντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμό ατόμων σε καταστήματα και σπίτια, κοπές δέντρων. 
Στην επιχείρηση συνέδραμαν και η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, αλλά και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς και Ελειού – Πρόννων. Ηδη ο Δήμος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε γραμμή καταγραφής προβλημάτων από τις πλημμύρες στο τηλέφωνο 26710 26342.

Πηγή: inkefaloniakefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom