Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

"BΟΜΒΑ" στο πολιτικό σκηνικό: Κλειδωμένη σε συρτάρι δικογραφία «φωτιά» για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Η απελθούσα κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς Εθνικής Άμυνας αναζητά δικογραφία, που αφορά στην παραλαβή τριών υποβρυχίων από γερμανική εταιρεία. Η σχετική δικογραφία, 3.249 σελίδων, παρέμεινε αναξιοποίητη.

Σύμφωνα με έγγραφα που διαθέτει το altsantiri.gr, η ογκωδέστατη
δικογραφία παρελήφθη από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου του 2015 (αριθμ. πρωτοκόλλου 88) και ήταν επίσης σε γνώση και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα, δεν έγινε γνωστή κάποια ενέργεια προς την κατεύθυνση της διερεύνησης τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων από τους κατέχοντες τη δικογραφία.

Την επίπονη δικαστική έρευνα, σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διεξήγαγε ο Εισαγγελέας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, σε ορισμένα σημεία της δικογραφίας ο ελεγκτής δικαστικός λειτουργός φθάνει στο σημείο να αποφαίνεται ότι «για άγνωστο λόγο» εκπληρώθηκαν μονομερώς οι οικονομικοί όροι της σύμβασης, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο να έχει αποσπάσει τα ανάλογα οφέλη. Κι αυτό προκύπτει από πολλά σημεία της δικογραφίας που έχει διαρρεύσει και μεγάλο μέρος των διαρροών αυτών είναι σε γνώση του altsantiri.gr.

Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει, είναι πώς μπορεί μία τέτοια δικογραφία, να βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης και από τις 11 Φεβρουαρίου στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής, να αφορά 4 υπουργούς για το σκάνδαλο των υποβρυχίων που έχει ταλαιπωρήσει στο μέγιστο βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου, έχει οδηγήσει στη φυλακή το νο2 του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, και να παραμένει κλειδωμένη στο συρτάρι;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το τελευταίο διάστημα και κυρίως στην συνέντευξή της στην ΕΣΗΕΑ, αναφέρθηκε, κατηγορώντας στελέχη της κυβέρνησης για μία σειρά από υποθέσεις και σκάνδαλα. Η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμη και για τις ευθύνες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Siemens.

Δεν μίλησε για αυτή τη δικογραφία και εδώ η κυβέρνηση οφείλει να μας πει αν της έχει ασκήσει την αντίστοιχη πίεση που της άσκησε στην περίπτωση Στουρνάρα, όπως η ίδια ισχυρίστηκε. Διότι ο οποιοσδήποτε διαβάσει και μέρος αυτής της δικογραφίας, γνωρίζει ότι η δικογραφία αυτή έχει τη δυναμική να κρίνει το μέλλον των κομμάτων, τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού ακόμη και την ανατροπή του εφόσον υπάρξουν ή είχαν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις.

Ιδιαιτέρως μία τέτοια δικογραφία μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα των εκλογών, καθόσον μπορεί σε δεύτερη ανάγνωση να υποκρύπτει συνεννοήσεις στο παρασκήνιο.
http://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom