Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

35 σε δίκη για το σκάνδαλο του Τ.Τ. - Πρωτοκλασάτα ονόματα - Κανένα φράγκο θα επιστραφεί; - Καμία περιουσία θα δημευθεί;

Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε πομπώδεις ανακοινώσεις για παραπομπές μεγαλόσχημων,πλην όμως καμία δίκη δεν έχει τελεσιδικήσει και ούτε μία δεκάρα μπήκε στα δημόσια ταμεία
Ζείδωρον

της Αντωνίας Ξυνού
Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο και οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Ανάμεσά τους και οι πρώην διοικητές της τράπεζας, Φιλλιπίδης και Παπαδόπουλος καθώς και γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Δ. Κοντομηνάς και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 35 συνολικά άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που εξέδωσε, έκρινε πως πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο όλοι οι κατηγορούμενοι που έλαβαν την ιδιότητα αυτή κατά το ανακριτικό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια άποψη είχε και η εισηγηθεί το ίδιο στην πρότασή της προς το αρμόδιο συμβούλιο.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι απιστία και απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο εξέδωσε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε δίκη.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom